2023 YILINDA 950 BİN İTALYAN TURİST ARNAVUTLUK’U ZİYARET ETTİ

Başbakan Edi Rama, gazeteci Francesca Massoti’nin “Corriere della Sera”da yayınlanan ve Arnavutluk’u sürekli bir sürpriz olarak nitelendiren makalesini sosyal ağlarda paylaştı.

Günlük İtalyan gazetesi “Corriere della Sera”, Arnavutluk’un bazı şehirleriyle ilgili makalesinde, İtalyan turistleri başkent Tiran’dan tarihi şehirleri, arkeolojik parkları, sahili, gölleri ve dağları ziyaret etmeye davet ediyor.

Başbakan Edi Rama, gazeteci Francesca Massoti’nin “Corriere della Sera”da yayınlanan ve Arnavutluk’u sürekli bir sürpriz olarak nitelendiren makalesini sosyal ağlarda paylaştı.

“Akdeniz’in en güzel plajlarından bazılarına, UNESCO dünya mirası şehirlerine, arkeolojik alanlarına ve hayat dolu ve sürekli gelişimle dolu Tiran’a sahip Arnavutluk, “Corriere della Sera” gazetesinin makalesinde yapım aşamasında bir sürpriz olarak tanımlanıyor. Rama, turistik Arnavutluk’ta İtalyan turistlerin sadık rehberine dönüşmesiyle tanınıyor” diye vurguladı.

Başbakan Rama, “İtalyanların 2023’te ülkemize 950 bin ziyaretçiyle rekor kırdığını” duyurdu.

Massotti “Corriere della Sera” da yayınlanan makalesinde.”Arnavutluk yılın her mevsiminde pek çok aktiviteye ev sahipliği yapan bir destinasyon. Ancak yaz ayları Arnavutluk’ta tatil geçirmek için en iyi zamandır. Küçük boyutuna rağmen Arnavutluk’ta gidilecek yerler ve yapılacak çok şey var. Plajları, Vlora ve Saranda şehirleri, arkeolojik parkları ve tarihi kentleriyle güney, denizi seven ve kültürden vazgeçmek istemeyenler için idealdir. Dhërmiu, Gjipeja, Jala, Himara, Qeparoja, Borshi, Lukova ve Pulëbardha, Vlora’dan Ksamil’e kadar olan muhteşem plajlardan sadece birkaçıdır”, diye yazıyor

Ayrıca tarih meraklılarının, Berat ve Gjirokastra kentlerinin yanı sıra Butrint arkeoloji alanına yapılacak ziyaretleri de ajandalarına dahil etmeleri gerektiğini ekliyor.

Massotti sözlerini şöyle tamamladı: “Güneyde, Permet ve Avrupa’nın son vahşi nehri olan Vjosa ve Kuzey Makedonya sınırına kadar olan bölge hâlâ büyük ölçüde keşfedilmemiş ve özgündür.”/Balkan Postası

Ilgili Haberler