TİKA, KOSOVA’DA İŞİTME VE KONUŞMA ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN TERZİLİK ATÖLYESİ KURDU

Büyükelçi Angılı, kurulan terzilik atölyesinde eğitim alacak çocukların gelecekte sevecekleri bir mesleğe sahip olacaklarına inandığını ifade etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Prizren’deki “Nënë Tereza” Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde işitme ve konuşma engelli çocuklar için bir terzilik atölyesi kurdu.

Bu projenin açılış törenine, Türkiye Cumhuriyeti’nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, TİKA Koordinatörü Fulya Aslan, Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, Türk heyetinin başkanı Albay Zafer Sağlam, Kosova Eğitim, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanı Arbërie Nagavci ve ülkedeki Türk kurumlarının yetkilileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, davetlilerin terzilik atölyesinin açılış kurdelesini kesmesiyle başladı.

Büyükelçi Angılı, konuşmasında, dünyayı daha güzel bir yer haline getirmek için eğitime yatırım yapıldığını söyledi.
Angılı, kurulan terzilik atölyesinde eğitim alacak çocukların gelecekte sevecekleri bir mesleğe sahip olacaklarına inandığını dile getirdi.

“Gerçekten umarım hepsi hayallerini gerçekleştirir. Buna katkıda bulunabilirsek, bu bizim için en büyük mutluluk kaynağı olacaktır, çünkü Kosova ve Türkiye kardeştir” dedi.

Bakan Nagavci, konuşmasında, işitme ve konuşma engelli bireylerin eğitim gördüğü “Nënë Tereza” okulundaki öğrencilerin mesleki süreçlerine katkı sağlayacak ekipman desteğinden dolayı TİKA’ya teşekkür etti.

TİKA Koordinatörü Aslan, program kapsamında, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitim koşullarını iyileştirmek amacıyla projeler yapıp özel eğitim sınıfları ve atölyeleri kurduklarını söyledi.

Bu bağlamda Kosova’da çok önemli projeler üstlendiklerini vurgulayan Aslan, “Bu atölyeyi endüstriyel kullanım için uygun makineler ve mobilyalarla donattık” dedi.

“Gerçekleştirdiğimiz projeyle, burada eğitim gören işitme ve konuşma engelli bireyler mesleki beceriler kazanacak ve iş hayatına atılabilecekler” diye ekledi.

Aslan ayrıca, gerçekleştirdikleri projelerle özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin özgüvenlerini artırmayı, üretken bireyler haline gelmelerini ve toplumla bütünleşmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından davetliler atölyeyi gezerek öğrencilerin bazı çalışmalarını yakından inceledi./Balkan Postası

Ilgili Haberler