KOSOVA BAŞBAKANI KURTİ, KOSOVA’NIN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ÖNEMLİ SORUNU AÇIKLADI

Kosova başbakanı Albin Kurti, Kosova’nın önünde bulunan üç en önemli konunun işsizlik, yolsuzluk ve Sırbistan olduğunu açıkladı.

Kurti, için en önemli sorunlardan biri gençlere iş imkanı sağlamak oldu. Kurti, ülkenin doğrudan yatırıma ihtiyacı olduğunu belirtti.

Kurti, Alman Die Welt gazetesine verdiği röportajda ‘‘Avrupa’daki şirketleri Kosova’da yatırım yapmaya davet ediyorum. Prizren teknoloji parkında iyi eğitimliş, genç iş gücümüz mevcut’’ dedi.

Vergi Poltikaları

Kurti, vergi sistemi değişmeden, vergi toplama artışı % 34 arttığını belirtti. Kurti, vergi artışının hükümete olan güveninden kaynaklandığını ve hükümette yolsuzluk olmadığına inandıkları için vergi ödemelerinde artış olduğunu kaydetti.

Yolsuzlukla Mücadele

Kurti, ikinci sorun olarak yolsuzlukla mücadeleyi gördüklerini ifade etti. Kurti, adli sistemin bu konuda daha keksin ve etkili olması gerektiğini belirtti.

İlegal Sırp Yapılanmaları

Kurti, ‘Die Welt’e yaptığı açıklamada en önemli üçüncü sorunun ise Sırbistan’ın Kosova’yı tehdidi olduğunu belirtti. Sırbistan’ın Kosova’nın kuzeyindeki ilegal Sırp yapılanmaları desteklediğini ve Rusya ile sıkı bir işbirliği gerçekleştirdiğini ifade etti./Balkan Postası

Ilgili Haberler