BOSNA HERSEK, VATANDAŞLARININ IRAK VE SURİYE’DEN GERİ DÖNÜŞ PLANINI KABUL ETTİ

Bosna Hersek Bakanlar Kurulu 55. oturumunda, Güvenlik Bakanlığının teklifi üzerine, Bosna Hersek vatandaşlarının Geri Dönüş Planı ve Yeniden Entegrasyon, Rehabilitasyon ve Yeniden Sosyalleşme Programının kabulüne ilişkin Kararı kabul etti. ..

… Bakanlar Kurulu, Suriye ve Irak’ın çatışma bölgelerinden dönenlerin olduğunu duyurdu.

Plan ve Program, Bosna Hersek’te hükümetin her kademesinden yetkili kurum/kuruluşların temsilcilerini bir araya getiren Koordinasyon Ekibi tarafından hazırlandı.

Bosna Hersek Güvenlik Bakanlığı, Plan ve Programın uygulanmaya başlayabilmesi için bu kararın kabulü hakkında Koordinasyon Ekibi üyelerini derhal bilgilendirecektir.

Yetkilerine uygun olarak uygulanmasına doğrudan katılan tüm kişi ve kurumlar için eylem çerçevesini temsil eden bir planlama ve operasyonel belgedir.

Geri Dönüş Planı Bosna Hersek vatandaşlarının Suriye ve Irak’tan güvenli ve kontrollü dönüşlerini ve güvenlik kontrolleri çerçevesinde kimlik ve vatandaşlıklarını almalarını, hukuki ve insani yardım sağlanması  konuları düzenlenmiştir.

Bosna-Hersek vatandaşlarının tüm kategorileri için yeniden entegrasyon, rehabilitasyon ve yeniden sosyalleşme programı, kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli güvenlik önlemlerinin yanı sıra sağlık ve sosyal koruma önlemlerini, eğitime, ekonomik desteğe ve istihdama erişimin sağlanmasını içermektedir.

Bu plan ve programın uygulanması için Bosna Hersek’teki yetkili kurumların bütçesinden ve bağış fonlarından para sağlanacaktır./Balkan Postası

Ilgili Haberler