PUTİN: RUSYA’NIN KOSOVA KONUSUNDAKİ TUTUMU DEĞİŞMEDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Kosova konusundaki tutumunun değişmediğini ve Belgrad’a desteğini sürdürdüğünü söyledi.

Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic’le Soçi’de bir araya gelen Putin, Kosova sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Putin, Kosova’da çözümle ilgili olanlar da dahil uluslararası arenadaki çabalarımız ve ortak adımlarımız konusunda, bizim tutumumuzun ilkesel nitelik taşıdığını biliyorsunuz. Tutumumuz, mevcut siyasi konjonktüre tabi değildir” dedi.

Sırbistan’ın Kosova’da çözüme yönelik tutumunu desteklediklerini kaydeden Putin, bölgedeki durumun en nihayetinde orada yaşayan insanların çıkarlarına yanıt verecek şekilde gelişeceğini umduğunu belirtti.

Putin, Rusya ile Sırbistan arasındaki iş birliğinin geliştiğini kaydederek, “Düzenli olarak ortak tatbikat düzenliyoruz, askeri kurumlar, savunma bakanlıkları, genelkurmay başkanlıkları arasındaki etkileşimi geliştiriyoruz” dedi.

Rusya lideri, askeri alandaki işbirliğinin iki ülkenin yararına olduğunun altını çizdi.

Koronavirüsle mücadele alanındaki çalışmalara değinen Putin, Rusya’nın Sırbistan’a Sputnik V aşısı tedarik etmekle kalmadığına, bu ülkede aşının üretimine de başladığına dikkat çekti.

Rus lider, bu işbirliğinin hem Sırbistan hem de aşının tedarik edilebileceği çevre ülkeler için son derece önemli olduğunu söyledi.

Ilgili Haberler