CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “BAŞKALARI NE YAPARSA YAPSIN, BİZ BOŞNAK KARDEŞLERİMİZLE BERABER SIRPLARI, HIRVATLARI, ARNAVUTLARI, MAKEDONLARI KUCAKLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki Boşnak sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabulünde davetlilere hitap etti. Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç’in dava arkadaşlarından Hasan Cengic ve Sırbistan İslam Birliği Meşihatı eski müftüsü Muammer Zukorliç’e rahmet dileyen Erdoğan, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş başkanlığında bir heyetin Bosna’ya gideceğini söyledi.

“Başkaları ne yaparsa yapsın, biz Boşnak kardeşlerimizle beraber Sırpları, Hırvatları, Arnavutları, Makedonları kucaklamaya devam edeceğiz.” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Uzlaştırıcı ve çözüm odaklı bir yaklaşımla adalet ve hakkaniyet temelinde kısa sürede bu meselenin de üstesinden geleceğimize inanıyorum. Siz kardeşlerimin, ülkemizdeki tüm Boşnaklar gibi yükselen tansiyon karşısında haklı olarak endişelendiğinizi biliyorum. Milletimizin tamamının hadiseleri yakından takip ettiğinin de farkındayım. Bu noktada sizlerden bize, Türk diplomasisine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne güvenmenizi bekliyorum. Türkiye, Bosna Hersek’in 1990’larda yaşadığı acıları bir daha yaşamasına kesinlikle izin vermeyecektir. Sorunu bir kalıcı çözüme kavuşturana kadar girişimlerimize devam edeceğiz. Gerektiğinde daha kararlı tutum almaktan çekinmeyeceğimizi söylemeye bile gerek duymuyorum. Rahmetli Aliya’nın başını çektiği dönemdeki Türkiye artık yok, bugün başka bir Türkiye var. Dolayısıyla da atacağımız adım çok daha farklı olacaktır.”

Ilgili Haberler