NİKSİÇ: “ZAEV, AVRUPA’NIN İKİ YÜZLÜLÜĞÜNÜN KURBANI OLDU”

Bosna Hersek Sosyal Demokrat Partisi Başkanı Nermin NiksicKuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev‘in Avrupa’nın yıkıcı ve iki yüzlü politikasının kurbanı olduğunu söyledi.

Zaev’in partisi Makedonya Sosyal Demokrat Birliği’nin (SDSM) yerel seçimlerdeki yenilgisinin tüm sorumluluğunu üstlendiğini, bu yüzden parti başkanlığı ve başbakanlıktan istifa ettiğine dikkat çeken Niksic, “Kendisi, istifasıyla kendisi hakkında her zaman bildiğim şeyi, kendisinin eski Yugoslavya’nın en ahlaklı politikacı ve liderlerinden biri olduğunu teyit etti. Zoran Zaev ve SDSM, Avrupa Birliği’nin bu ülkedeki ve aynı zamanda tüm bölgedeki yıkıcı ve iki yüzlü politikasının doğrudan kurbanlarıdır. Yerine kimin ve ne şekilde geçeceği konusuna girmeden Zoran, cesur bir adam ve lider olarak hatırlanacak. Yıllardır halının altına itilen ve milliyetçi öncüllerinin yolda karşılaşmaya cesaret edemediği tüm Makedon sorunlarıyla boğuşan bir politikacıydı” dedi.

Niksic, Yunanistan’ın komşularıyla on yıllardır süren isim anlaşmazlığını çözmenin Zaev’e pahalıya mal olduğunu ancak böyle bir hareketin cesaret gerektirdiğini söyledi.

Sosyal Demokrat Parti lideri Niskic, “Zaev’in politikası ve bu politikaların sonuçları sayesinde Kuzey Makedonya, Avrupa Birliği’ne katılacak bölge ülkeleri listesinde ilk sırada yer alıyor. Bu bizim Bosna Hersek’te ancak hayalini kurabileceğimiz bir şey. Bosna Hersek’i gerçekten seven bir adam olan Zoran Zaev ile siyasi olarak çalışmak bir onurdu. Bu adamla sonsuza kadar arkadaş kalmak benim için daha da büyük bir onur olacak” dedi.

Ilgili Haberler