Kosova’da Düzenlenen Festivaller Birer Kimliksizleştirme Projesidir

Bayram Pomak

Her yıl Kosova’da yeni yeni festivaller ortaya çıkıyor. Hemen hemen her şehirde birer festival yapılmakta ve bu festivaller için milyonlar dökülmektedir. Ancak yapılan hemen hemen her festivalin ismi skandallara karışıyor, hatta hatta bu sene yapılan festivallerden biri bakanlığın kararıyla durdurulmak zorunda kalındı. Bütün bu skandallara rağmen bu festivaller faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyorlar.

Kosova’nın bu kadar çok sorunu varken bu kadar çok festivalin gerçekleştirilmesi ve buralara milyonların aktarılması normal şartlar altında normal mi? Eğitimden sağlığa kadar bir çok sorun ortada dururken bu festivaller neden gerçekleştiriliyor ve bu festivallerin imajları bozulmasın diye neden gizli bir el yapılan çirkinlikleri gizliyor ve kamuoyuna farklı şekilde lanse ediyor? Mesela geçen sene Kosova’nın ünlü bir sanatçısı Doku Fest zamanında yapılan Doku Nightlarda güçlü bir uyuşturucuyla yakalanmış ve bu olay medyaya “Prizren’in Maraş” semtinde yakalandı olarak lanse edilmiştir. Aynı şey bu sene de devam etmektedir. Doku Nights’larda uyuşturucuyla yakalananlar Maraş semtinde yakalandı olarak verilmekte ya da NGOM FEST müzik festivalinde uyuşturucuyla yakalananlar Prizren Kalesinde yakalandı şeklinde medyaya lanse edilmektedir. Bu tür festivaller uyuşturucu satıcıları için inanılmaz bir pazar ve bu festivallerde bir çok genç tuzağa düşürülerek yeni müşteriler piyasaya kazandırılıyor. Ancak ne hikmetse kimse madalyonun bu tarafını konuşmuyor ve anlatmıyor.

Yapılan bütün bu festivaller küresel çapta bir projedir. Dünyada üretilmek istenen yeni bir nesil oluşturmak için yapılan bir proje. Bu yeni nesil hiç bir değer tanımayacak, mevcut toplumsal değerleri geri kalmışlık olarak görecek, din, dil, ırk ve benzeri tanımları olmayacak ve kimliksiz bir nesil özelliği taşıyacak. Bütün bunların altında yatan mesele ANORMALİN NORMALLEŞTİRİLMESİ’dir. Kosova’da yapılan sinema festivallerine bakarsanız hepsinin altında sinsi mesajlar yatmaktadır. Hemen hemen bütün filmler sinsi bir şekilde insanların bilinç altlarına mesajlar göndermektedirler.

Son 20 yılda yapılan bütün bu faaliyetler neredeyse meyvesini vermek üzere. Kosova’da hızlı bir şekilde uyuşturucu kullanımının artması, cinselliğin neredeyse ilkokullara kadar inmesi, aile kurumunun sarsılması ve boşanmaların artmasının tesadüf olduğunu düşünemeyiz. İşin daha da kötüsü, televizyon ekranlarını ve gazetelerin köşelerini tutmuş olanların bütün bunları medeniyetmiş gibi uydurmaya çalışmaları ve bu tür şeylere en küçük bir eleştiriyi gericilikle, Kosova’yı Batı’dan koparmakla suçlamaları ve bütün bunları MEDENİ olmakla açıklamalarıdır. Bu kişiler kendilerini entellektüel olarak tanımlamakta ve toplumun değer olarak gördüğü şeylerin aslında tabu olduğunu ve bütün bunların yıkılması gerektiğini söylemektedirler. Maalesef gelen yeni nesiller de hızlı bir şekilde değerleri TABU olarak görmeye başladı ve bu hızlı bir şekilde yayılıyor.

Medeniyet olarak tanımlanan şeyler aslında toplumsal ÇÜRÜMENİN adından başka bir şey değildir.

Eğer bütün bunlar karşısında susulur ve konuşulmazsa, bundan sonra çok geç olacaktır. İlerde toplumun içinde uyuşturucu bağımlıları daha da çok artacak, boşanmış ailelerin çocukları çoğalacak ve toplum içerden çürüyecektir. Bugün toplumun sözde ilerlemesi için konuşanlar aslında bu toplumun en büyük düşmanıdır.

Festivaller kimliksizleştirme projesinin bir parçasından başka bir şey değildir. Bu projelere karşı çok uyanık olunmalı ve ebeveyinler çocuklarını çok ciddi bir şekilde uyarmalıdır. Kosova kurumları akıllarını başına almalı ve Medeniyet olarak yutturulan bu projelerin nasıl bir tuzak olduklarını görmelidir. Aksi halde ilerde bozuk ve çürümüş nesillerle karşılaşacağız!!!

Ilgili Haberler