CHALLENDES: ”KOSOVA MİLLİ TAKIMI BAŞARILI OLMAK İÇİN DÜŞÜNCE YAPISINI DEĞİŞTİRMELİ”

Kosova “Katar 2022” dünya elemelerinde 2,5 ve 8 Eylül tarihlerinde Gürcistan, Yunanistan ve İspanya ile karşılaşacak. Kosova Futbol Federasyonu, Kosova milli takımını açıkladıktan sonra, antrenör Bernard Challendes basın konferansı düzenledi.

Challendes ‘’Önümüzde ki üç günde üç ilginç ve zor maçlarımız olacak. Bunun bizim için yeni bir başlangıç olduğunu söyleyemem, çünkü daha önce de iki maç oynadık. Ancak daha önce başarılı ve başarısız bir dönemimiz oldu, o yüzden bunun yeni bir başlangıç olduğunu söyleyebilirim. Yeni bir ekip oluşturmamızın zamanıdır. Avrupa’da yer alamadık ama bundan ders çıkarmalıyız. Kosova için güçlü ve uygun bir düşünce yapısına sahip olmamız lazım. Avrupa elemelerinde çok şey görme imkanımız oldu. Bunlar taktik veya fiziki şeylerle alakalı doğal bu düşünce yapısı ile ilgili bir şey. Artık Kosova’nın düşünce yapısını değiştirmesi lazım, eğer bunu önümüzde ki maçtan itibaren yapmazsak yeniden sorunlarla karşılaşacağız.

Bugün hemen takımımla konuşup düşünce yapımızı değiştirmemiz gerektiğini anlatacağım. Dünya kupası elemelerini fazla düşünmüyorum benim odaklandığım şey ekipin ilerlemesidir. Şu anda odaklandığım tekl şey Gürcistan maçı ve bu maçta ilerlediğimizi göstermemiz lazım. Düşünce yapısı olarak bu değiştirmemiz gereken ilk şey olacaktır.Uç yıldan beri Kosova milli takımının başındayım ve bu bakımdan hiç memnun değilim. Bu bakımdan düşünce yapısına odaklanmış durumdayım. İtalya düşünce yapısını değiştirerek Rusya Dünya kupası başarısızlığından dolayı Avrupa elemelerinde başarıya ulaştılar. Mançini ilk olarak İtalya milli takımında düşünce yapısını değiştirdi.’’ Diyerek basın toplantısını kapattı. /Balkan Postası

 

 

Ilgili Haberler