KOSOVALI ÇOCUKLAR OYUN KARAVANINDA BULUŞUYOR!

Çocukların sağlıklı büyümeleri ve yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen “Oyun Karavanı Projesi” Kosovalı çocuklarla buluşacak.

Priştine, Prizren ve İpek Yunus Emre Enstitülerince yürütülen proje, Kosova’nın 4 ayrı şehrinde uygulanacak.

Karavanın ilk durağı, Drenas’ın Baicë köyü, karavan hemen ardından Gilan’ın Dobruçan köyüne doğru yola çıkacak. Çarşamba günü ise sabah saat 9’da Prizren’in Jupa bölgesinde bulunan Reçan Köyünde konuşlanacak karavan, saat 17:00’da Mamuşa Belediyesi Binasının Bahçesinde Mamuşalı çocuklar ile buluşacak.

Proje ile oyun geleneğini devam ettirmek, geleneksel çocuk oyunlarını tanıtmak ve çocuklara oynatmak, oyun aktiviteleri düzenleyerek çocuklarda oyun bilincini arttırmak, çocuklara kitap dağıtarak okuma alışkanlığı kazandırmak, çocuklara geleneksel sokak oyunlarını oynatarak onlara özgüven kazandırmak amaçlanıyor.

Çocuklar gün boyu eğlenceli vakit geçirecek.

Kosova’nın özelikle kırsal bölgelerinde yaşayan çocukların faydalanması için Oyun Karavanı Projesini tertip ettiklerini belirten Kosova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker, “Karavan içerisinde birçok geleneksel oyun malzemesi var. Türkçe okutmanlarımız çocukların yanında olacak, pedagojik ve psikolojik olarak çocuklarımızın gelecekle ilgili hayallerini dinleyecekler, onlarla beraber oynayıp, neşelerine ortak olacak.” dedi.

Proje T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Okçular Vakfı tarafından destekleniyor.

Ilgili Haberler