SIRBİSTAN ÇİN’İN FK3 SAVUNMA SİSTEMİNİ SATIN ALDI

Sırbistan’ın “Novosti” gazetesi, Rus S-300 modeli üzerine inşa edilen Çin orta menzilli hava savunma füze sistemi FK-3’ün ilk bataryasının yıl sonuna kadar Sırp Ordusuna teslim edilmesi gerektiğini öğrendi.

Sırbistan Yugoslavya ordusundan bu yana en güçlü modernizasyon olacağını ve bunun orduya büyük bir katkı sağlayacağını ve Sırbistan’ın bu silahları kullanan ilk yabancı ülke olacağını açıkladı.

FK 3 sisteminin önümüzdeki altı ay içerisinde Sırbistan’a teslim edilmesinin beklendiği açıklandı. FK 3’ün en önemli araç olduğu ama teslim edilecek olan sistemlerde sadece bu aracın olmadığı açıklandı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç geçtiğimiz günlerde, büyük askeri-teknik anlaşmaların gerçekleşmesinin yakın olduğunu duyurdu.

Vuçiç, anlaşmanın olduğunu ama detaylarını açıklamadı ancak Sırbistan gazetesi ”Novosti” bunun Çin hava savunma sistemi olduğunu ve 2020’de anlaşmanın yapıldığı ve ödemelerin de başlandığını bildirdi.

Hava kuvvetleri subaylarının, sistemi kullanmak için eğitim almak üzere Çin’e gittikleri bildirildi.

Sırbistan uzun zamandan beri ordusunu güçlendirmek için değişik ülkelerden ve özellikle Rusya’dan askeri ekipmanlar ve sistemler satın alıyor. /Balkan Postası

Ilgili Haberler