Arnavutluk ile Kosova 32 Ortak Askeri Faaliyet Planı Anlaşması İmzaladı

Arnavutluk Savunma Bakanı, Niko Peleshi Kosovalı mevkidaşı Armend Mehaj ile görüştükten sonra, Arnavutluğun her zaman Kosova’yı destekleyeceğini belirtti.

Peleshi, 32 ortak faaliyet planı için bir anlaşma imzladıklarını açıkladı.

Aynı şekilde Peleshi, NATO’nun ‘’Defender Europe 2021’’ tatbikatı hakkında da konuştu.

‘’Arnavutluk Kosova’ya her türlü desteğini sunmaktadır. Arnavutluk 12 yıldır NATO üyesi biz, her türlü tecrübemizi Kosova’yla paylaşıyoruz. Kosova bir barış ithalatçısından bir barış ihracatçısı oluyor. Bugün Kosova Defender Europe tatbikatında yer almaktadır’’ dedi.

Sözlerinin devamında ‘’28 bin ABD askeri bu tatbikatta yer almaktadır. Bu Arnavutluğun ve Kosova’nın bölge için önemi hakkında önemli bir mesajdır. Tüm Balkanların entegrasyonu hem Arnavutluk hem Kosova hem de Avrupa için çok önemlidir. Son yıllarda NATO için iyi sinyaller geliyor, birlikte iyi bir geleceğe gidiyoruz. Bugün 32 ortak faaliyet işbirliği planı anlaşması imzaladık’’. Dedi.

Kosova Savunma Bakanı Mehaj’da yaptığı konuşmada ‘‘ Güvenlik sorunlarımız ortak. Dolayısıyla bugün kardeşlik ilişkilerimizi değerlendirerek değişik ortak projelere imza attık. Bu anlaşmalarda iki bakanlığın akademilerinin faaliyetlerini gerçekleştirmek ve Kosova’nın NATO’ya doğru ilerlemesi görüşüldü. /Balkan Postası

 

Ilgili Haberler