Karadağ NATO’nun Kosova’da ki KFOR Misyonuna Asker Göndermeyeceğini Açıkladı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Karadağ’ın KFOR’a asker göndermesinin bölgede ki istikrar ve barışa katkı sunacağını belirtti.

Stoltenberg, bu açıklamayı Karadağ’ın NATO misyonu KFOR’a pandemic nedeniyle asker göndermeyeceğini açıklamasından sonra geldi.

Stoltenberg Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç ile yaptığı basın konferansında ‘‘Karadağ’ın KFOR’a asker göndermesini memnuniyetle karşılarız çünkü bu, bölgenin istikrar ve barışına katkı sağlayacaktır. Karadağ asker göndererek NATO’nun KFOR misyonunda diğer müttefik ve partnerlerle çalışacaktır’’ dedi.

Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç, Karadağ’ın KFOR’da yer almaması için herhangi bir neden yok. Bu tür bir karar ‘‘siyasi şaşkınlık’’ yaratır, dedi.

Cukanoviç daha önceki hükümetin Karadağ’ın Kosova’da daha çok askeri bulunmalı düşüncesini de ekleyerek  ‘‘Şüpheler, Kosova bağımsızlığının yanlış olduğunu ve tarihin rotasının değiştirmek gerektiğini düşünenleri güçlendirmeyi amaçlamaktadır.’’dedi.

Cukanoviç, Karadağ’ın bölge istikrarı ve barışı için bir NATO üyesi olarak desteğini verme yükümlülüğü olduğunu vurguladı.

Karadağ Savunma Bakanlığı ise KFOR’a asker göndermeyeceklerini teyyit etti. Karadağ’da hükümetin değişmesiyle birlikte ülkenin başına Sırbistan ve Rusya yanlısı Demokratik Cephe kazanmıştı. Her ne kadar resmi olarak asker göndermemenin sebebi pandemic olarak gösterilse de, yeni hükümetin Kosova’nın bağımsızlığına karşı olduğu bilinen bir gerçek./Balkan Postası

 

 

 

 

Ilgili Haberler