Veseli’nin Avukatı Emmerson, Veseli’ye Karşı Yöneltilen Suçlamaların Delilleri Çok Zayıf

Holanda Lahey’de bugün eski UÇK komutanları Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Recep Selimi ve Jakup Krasniqi’nin mahkemesinin üçüncü celsesi devam ediyor.

Mahkemede konuşan Kadri Veseli’nin Avukatı Ben Emmerson savcılık tarafından verilmesi gereken materyallere ulaşmada sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

Emerson mahkemede ‘‘Sn. Hooperin dediklerine ve özellikler belirttiği analizlere ve sorunlara tamamen katılıyorum. Durum şu, materyaller savunma için en faydasız şekilde çıkarılıyor. Büyük bir titizlikle incelenmesi gereken materyaller dağınık bir şekilde çıkarılıyor. Biz öncelikle Savcılığın ne demek istediğini anlamaya çalışıyoruz ancak ondan sonra analizlerimizi yapabiliyoruz. Şunu da belirtmek isterim biz Savcılığın işini nasıl yaptığına karışmıyoruz ancak olağanüstü bir engel var.’’ ifadelerini kullandı.

Aynı şekilde Veseli’nin Avukatı Emerson her materyalin savcılığın hangi tür konuyu ortaya koyduğunu anlamak için okunulması gerektiğini belirtti.

Emmerson ‘’ İddianameyi Kabul etmek için savcılıktan materyalleri zaman zaman ve düzensiz bir şekilde aldığınızı biliyorum. Ancak bizim elimizde hiçbir belge olmadı hatta çoğu zaman savcılık talep ettiğimiz materyalleri vermedi ve materyallerin çoğunu mahkemeden az önce, son dakikada bize Verdi. Onlar bu senenin Mayıs veya Haziranında da verilebilir. Savcılık dosyalarda neler olduğunu ve neden bahsettiğimi biliyor. Bize yapılan şey materyallerin kesilmesi, kısaltılması ve bir sürü alakasız materyallerin içerisinde ilgili delillerin gömülmesidir. Biz savunma olarak şikayet etmiyoruz ancak işimizi tam olarak yapmamız için iddianameyi görmemiz ve savcılığın iddialarını tam olarak anlamalı ve neyle suçlandığımızı bilmeliyiz. 34’e yakın suç mahalli var. Bunların hepsi savcılık tarafından analiz edilidi ve bir sürü materyal oraya sokuldu ancak biz savunmamız için gerekli hazırlıkları yapma durumunda değiliz. Savcılığın işini nasıl yaptığını bilmiyoruz ancak savunmaya işini yapma fırsatı verilmiyor. Eğer savcılık bu 4 sanığın kesinlikle ceza almasına odaklandıysa bu işin nasıl olacağını bilmiyorum. Bunun için sorumluluların cevap vermesi gerekiyor.’’ Ifadelerini kullandı.

Emmerson Kadri Veseli’ye karşı yapılan suçlamaların çok zayıf olduğunu ve delillerin bulunmadığını ifade etti.

Emmerson ‘’Şimdiye kadar değişik mahkemelerde olan tecrübeme dayanarak şunu diyebilirim ki materyallerle ilgili bu kaotik durumu daha önce hiçbir yerde görmedim. Veseli’ye karşı yapılan suçlamalar çok zayıf neredeyse hiçbir delil yok. Hiçbir delilde onun suç eylemleri işlediği hakkında söz edilmiyor. Bütün bunlar herkesi aynı yere koyup ortaya bir suç örgütü çıkarma çabasıdır. Savcılığın konuyu nasıl inşaa etmek istediği açıktır. Eğer herkes için tek tek söyleyecek sözünüz yoksa bu anlamsızdır. Suçların işlendiği 34 yer belirtiliyor ancak bunların hiçbirinde Kadri Veseli’nin olduğundan söz edilmiyor.’’ Ifadelerini kullandı./BalkanPostası

 

 

Ilgili Haberler