Savcılık UÇK Eski Üst Düzey Yöneticilerine Yönelik Soruşturmaların Devam Etmesini Talep Etti

Lahey’de bulunan Özel Mahkeme Savcılığı yeni şahitlerin çıkabileceğini bu bakımdan soruşturmanın devam etmesi gerektiğini belirtti.

Thaçi ve diğerleri hakkında devam eden bugünkü celse de savcılık soruşturmanın ne zaman sonuçlanacağı konusunda herhangi bir tarih vermedi. Yargılama öncesi dosyasının yargılamanın başlamasından üç ay önce mahkemeye teslim edileceğini bildirdi.

Bu konu savunma avukatları tarafından absürd ve komik olarak değerlendirildi. Onlar bütün bu soruşturmaların yapılması için çok fazla zaman gerektiğini belirttiler.

Hashim Thaçi’nin savunma avukatı David Hooper ‘’Savcıyı dinlediğim zaman kendimin rüyada olup olmadığımı anlamak için çimdiklemem gerek. Gerçekten böyle bir yargılama olabileceğini mi düşünüyorsunuz. Eğer gerçekten bir yargılama süreci hakkında konuşuyorsak bu tamamen konseptsiz bir mahkeme sürecidir. Bu kuruma doğru yaptığım ifadeler konusunda bilinçliyim, savcılığın bu sözleri bana göre tam bir hayal kırıklığı. Hala soruşturma ekibinin oluşturulmasına başlanmadı. Bu konular hakkında soruşturmaların yapılabilmesi için 18 ay  veya daha fazla zaman gerekmektedir, gerçek budur’’ dedi.

Aynı şekilde PDK eski başkanı Kadri Veseli’nin avukatı Ben Emerson’da daha önce yapılan yargılamaları da hatırlatarak şunları söyledi:

‘‘Söz konusu olan iddianamede 100 kişinin öldürüldüğü ve bir çok kişinin yasadışı şekilde göz altına alındığı iddia edilmektedir. Savcılığın, yargılamanın başlamasından üç ay önce dosyayı teslim etmesi, gülünçtür. Sadece gülünç değil aynı zaman da Savcılığın adaletsiz bir yargılama olması çabasıdır. Tartışmasız olarak biz bunun böyle olmasına izin vermeyeceğiz. Bu tartışma konusu yapılacak bir durum değildir. Bu Anayasa’nın ve Avrupa Sözleşmesinin bireylere verdiği adil yargılama hakkıdır. Yargılama, savunmanın hazırlıklarını tamamladıktan sonra yapılmalıdır’’./Balkan Postası

 

Ilgili Haberler