Abu Dabi Kalkınma Fonu, Arnavutluk’taki 70 milyon ABD Doları tutarındaki konut projesini finanse ediyor

ABU DABİ 29 KASIM 2020 WAM Abu Dabi Kalkınma Fonu (ADFD), BAE hükümeti tarafından, son depremlerden büyük hasar gören bir Arnavutluk’un önde gelen ekonomi merkezlerinin kentsel yeniden gelişiminin bir parçası olan 2.000’den fazla konut biriminin gelişimini finanse etmek için sağlanan 257 milyon AED (70 milyon ABD Doları) hibe onayladı.

Arnavutluk kentsel yeniden yapılanma programını destekleyen bu hibe, ADFD tarafından uygulanması için BAE Cumhurbaşkanı Majesteleri Şeyh Khalifa bin Zayed Al Nahyan ve Abu Dabi Veliaht Prensi ve BAE Silahlı Kuvvetleri Yüksek Komutan Yardımcısı Majesteleri Şeyh Mohamed bin Zayed Al Nahyan’ın yönetimi altında verilmektedir.

ADFD Genel Direktörü Mohammed Saif Al Suwaidi ve Arnavutluk’un Yeniden Yapılanmasından Sorumlu Devlet Bakanı Arben Ahmetaj, Abu Dabi’deki finansmanın Mutabakat Muhtırasını imzaladı.

Al Suwaidi, “Bu geliştirme projesi gerçekten ADFD ve BAE’nin temel değerlerini temsil ediyor. İnsanlara BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda güvenli ve uygun fiyatlı konut sağlamaya yardımcı olurken, uzun vadeli stratejik küresel ortak bir ülkenin olumlu ekonomik gelişimine katkıda bulunuyor.” dedi.

Dıraç İlçesi, ülkenin en büyük ikinci şehrine ve Arnavutluk’u Batı Avrupa’ya bağlayan Adriyatik Denizi’ndeki en büyük ulaşım, nakliye ve lojistik merkezlerinden biri olan Dıraç Limanı’na ev sahipliği yapmaktadır.

Dıraç İlçesi, 2019’da COVID-19 salgınının başlamasından birkaç ay önce bölgeyi vuran en güçlü deprem dahil olmak üzere iki depremle sarsıldı. Bu proje, depremler sonucunda 2.500 bina yaşanmaz hale geldiğinde, yerinden edilmiş binlerce yerel sakininin barınmasını sağlayacak.

Ahmetaj, “Arnavutluk ve BAE uzun süredir güçlü ve karşılıklı fayda sağlayan ekonomik iş birliği ilişkisini sürdürüyor. Ayrıca, ulusal ekonomimizi sürdürmek için stratejik olarak önemli olan kritik altyapı projelerini finanse etmek ve geliştirmek için ADFD ile başarılı bir şekilde çalışan mükemmel bir geçmiş performansımız var. Dıraç İlçesinin yeniden gelişimi küresel salgından etkilendi ve bu proje devam eden ekonomik iyileşmemizi hızlandırmaya yardımcı olacak.” dedi.

Dıraç İlçesi konut hibesi BAE hükümetinin yönetimi altında ADFD tarafından yönetiliyor. ADFD, inşaatın uluslararası kalite, çevre ve güvenlik standartlarına uygun olmasını sağlamak için proje gelişimini izlemek ve denetlemek için Arnavutluk hükümeti ile yakın bir şekilde çalışacak.

2011 yılından bu yana ADFD, Tiran Nehri ve ulusal ekonomik canlandırma stratejisine katkıda bulunan ve Arnavutluk’taki yabancı yatırımın artmasına yardımcı olan yol rehabilitasyon projelerini içeren toplam 440 milyon AED’den (119 milyon ABD Doları) fazla projeye fon sağladı.

Ilgili Haberler