VUÇİÇ, PUTİN İLE KONUŞTU: SIRBİSTAN RUSYA’YA YAPTIRIM UYGULAMAYACAK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, bu pazar günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu, iki lider arasında iki buçuk yıldan fazla bir süredir yapılan ilk telefon görüşmesiydi.

Sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Putin’e ülkesinin Rusya’ya yaptırım uygulamayacağına dair güvence verdiğini ve kış boyunca Rusya’nın Sırbistan’a sağladığı gaz için teşekkür ettiğini belirtti.

Vuçiç, Kremlin lideriyle dostane bir konuşma yaptığını ve 10 dakikalık telefon görüşmesinde birçok konuyu tartıştıklarını söyledi. Bu konular arasında, günümüzde güçlü ve zayıf liderlerin kimler olduğu da yer aldı.

Sırp cumhurbaşkanına göre, Putin ona, Belgrad için neyin iyi olduğunu, Kremlin için de iyi olduğunu söyledi.

İki lider arasındaki telefon görüşmesi, Belgrad’ın kurtuluşunun 80. yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirildi ve Vuçiç, Putin’in kendisini önümüzdeki yıl 9 Mayıs’ta Moskova’ya, Kremlin’in Nazizme karşı zaferin kutlanacağı İkinci Dünya Savaşı’na dair düzenleyeceği törene davet ettiğini söyledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Avrupa’daki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en yakın müttefiklerinden biri olarak biliniyor. Sırbistan, Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş nedeniyle Rusya’ya yaptırım uygulamayı reddederek Brüksel’e meydan okudu. Kremlin’e göre, telefon görüşmesinde iki lider ayrıca cephedeki durum hakkında da konuştu; Moskova bunu “özel askeri operasyon” olarak adlandırıyor./Balkan Postası

Ilgili Haberler