SIRP TENİSÇİ DZOKOVİÇ SUUDİ KIYAFETİ GİYDİ VE ”ŞEYH NOVAK” İSMİNİ ALDI

Sırp tenisçi Novak Djokovic, eçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde düzenlenen “Altı Kral Slam” adlı gösteri turnuvasına katıldı ve bu vesileyle Suudileri büyüleyen ilginç bir “fotoğraf çekimi” gerçekleştirdi.

Djokovic, birkaç farklı mekanda geleneksel kıyafetleriyle poz verdi ve bunun ardından sosyal medyada “Şeyh Novak”, “Çöl Kralı” gibi sevimli yorumlar yapıldı.

Djokovic, Suudi Arabistan’da tenisi tanıtma kampanyasında oldukça aktif bir rol oynadı ve bu şekilde ülkenin de tanıtımına katkıda bulundu. Suudi Arabistan’ın turizm elçileri olan Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gibi cömertçe ödüllendirildiğine şüphe yok.

“Altı Kral Slam” turnuvası, herhangi bir rekabetçi öneme sahip değildi ve ATP sıralaması için puan kazandırmıyordu, ancak Suudiler için “kralları” çekmek zor olmadı çünkü kazanan Jannik Sinner, tenis tarihindeki en büyük para ödülü olan altı milyon doları evine götürdü.
Turnuvaya katılan her tenisçi, sadece katılımıyla en az 1,5 milyon Amerikan doları kazandı. Sinner ve Alcaraz’ın yanı sıra Daniil Medvedev, Holger Rune, Rafael Nadal ve Novak Djokovic de turnuvada yer aldı.

Ilgili Haberler