KURTİ: SIRBİSTAN, KOSOVA SINIRINA YAKLAŞIK 50 METRE YAKLAŞARAK PROVOKASYON YAPTI

Başbakan Kurti, sosyal medyada birkaç fotoğraf paylaştı ve Kosova kurumlarının “Sırbistan ordusunun bu provokatif hareketlerini, gerilim yaratma amacı taşıyan bu hareketleri hemen tespit ettiklerini” söyledi.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Sırbistan’ın Cumartesi günü “Kosova sınırına, Kamenica belediyesi topraklarına yaklaşık 50 metre yaklaşarak” yeniden provokasyon yaptığını belirtti.

Başbakan Kurti, sosyal medyada birkaç fotoğraf paylaştı ve Kosova kurumlarının “Sırbistan ordusunun bu provokatif hareketlerini hemen tespit ettiklerini, bu hareketlerin gerilim yaratmayı amaçladığını” söyledi.

Kosova Başbakanı Kurti”Sırbistan bugün, Kamenica belediyesi topraklarında Kosova sınırına yaklaşık 50 metre yaklaşarak yeniden provokasyon yaptı. Kosova Cumhuriyeti’nin ilgili güvenlik kurumları, Sırbistan ordusunun bu provokatif hareketlerini hemen tespit etti ve bu hareketlerin gerilim yaratmayı amaçladığını belirledi. Bizi fark edip kaydettiğimizi gördüklerinde hızla geri çekildiler ve kendi topraklarına doğru kaçtılar.” diye yazdı.

Kosova Hükümeti’nin istihbarat, güvenlik ve savunma yapılarının kapasitelerini artırmak ve iyileştirmek için eşi görülmemiş yatırımlar yaptığını ve bu yapıların, devletin toprak bütünlüğü ve egemenliğine yönelik her türlü tehdidi önlemeye hazır olduklarını söyledi.

Kurti, Sırbistan’ın bölgeyi istikrarsızlaştırmak amacıyla hibrit eylemlerle gerilim yaratmaya devam ederken, “bu manevra alanının giderek daraldığını” söyledi.

Kosova Başbakanı, güvenlik ve savunma yapıları arasındaki sinerji ile bölgesel ve uluslararası ortaklar ve müttefiklerle işbirliğinin Kosova’da güvenliğin garantisi olduğunu ve Kosova’nın euro-atlantik entegrasyon yolunda kararlılıkla ilerlediğini, kurumlarının ise tetikte olduğunu ekledi.

Kosova ile Sırbistan’ı yaklaşık 350 kilometrelik bir sınır hattı ayırıyor ve bunun yüzde 60’tan fazlası Sırp çoğunluklu kuzey belediyelerinde yer alıyor./Balkan Postası

Ilgili Haberler