BAKİR İZETBEGOVİÇ, İSTANBUL’DA BAYKAR FİRMASINI ZİYARET ETTİ

Demokratik Eylem Partisi (SDA) Başkanı ve Aliya İzetbegoviç’in oğlu  Bakir İzetbegoviç, İstanbul’da savunma ve havacılık sanayisinde öncü Türk firması Baykar’ı ve insansız hava araçları Bayraktar’ın üreticisi olan tesisleri ziyaret etti.

İzetbegović, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve baş teknoloji sorumlusu Selçuk Bayraktar ile birlikte, Bayraktar TB1, TB2 ve TB3, VTOL, Akıncı ve Kızılelma insansız hava araçlarının üretildiği tesisleri gezdi. Bu tesislerde 5.000’den fazla çalışan mevcut ürünlerin üretimi ve yeni ürünlerin geliştirilmesi üzerinde çalışıyor.

Bayraktar, İzetbegović’e Baykar’ın şu anda üzerinde çalıştığı ve savunma ve havacılık sanayisinin gelişim sınırlarını zorlamayı amaçladıkları projeleri tanıttı.

İzetbegović ve Bayraktar ayrıca Baykar şirketinin Bosna-Hersek ile iş birliği imkânlarını ele aldılar. Ayrıca, güncel dünya durumu, özellikle mevcut savaş çatışmaları, Türkiye’nin bu çatışmaların çözümündeki rolü ve Bosna-Hersek ile bölgedeki güvenlik durumu hakkında görüş alışverişinde bulundular. /Balkan Postası

Ilgili Haberler