SAVCILIK, KOSOVA’YA TERÖR SALDIRISI YAPAN 45 SIRP HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLADI

Kosova Özel Savcılığı, çarşamba günü Milan Radoiçiç de dahil olmak üzere 45 kişi hakkında Banjska’deki terör saldırısı nedeniyle iddianame hazırladığını duyurdu.

Savcı Naim Abazi, “terörist faaliyetlerin düzenlenmesi ve yönetiminden, finansman ve kara para aklamaya kadar.”  suçlanan kişiler kendi suç grupları içinde farklı roller üstlenmişlerdir  dedi.

Abazi, çarşamba günü Priştine’de düzenlenen bir basın toplantısında  “Baş sanıklardan biri, grup lideri olarak kilit bir pozisyona sahip olan Milan Radoiçiç’tir ve o, suç faaliyetlerinin koordinasyonunda ve yürütülmesinde önemli bir rol oynamıştır,” dedi

Geçen yıl 24 Eylül’de, Kosova’nın kuzeyindeki Zveçan köyünde, silahlı Sırp grupları Kosova polisine saldırarak polis memuru Afrim Bunjaku’yu öldürdü.

Ardından çıkan silahlı çatışmalarda üç Sırp saldırgan da öldürüldü.

Kosova makamları, bu saldırıyı “terörist saldırı” olarak nitelendirerek Sırbistan devletini suçladı, ancak Sırbistan bu olaya karıştığını reddetti.

Olaydan beş gün sonra, 29 Eylül’de, sorumluluğu, Kosova’nın kuzeyinden eski bir politikacı ve iş adamı olan ve Sırbistan’da bulunduğuna inanılan Milan Radoiçiç üstlendi.

Belgrad’daki Yüksek Halk Savcılığı da olayla ilgili soruşturma yürütmektedir.

Savcılık, Radoiçiç’i yasadışı silah satın almak ve “genel tehlikeye yol açmak” gibi birkaç suçla itham ediyor. /Balkan Postası

 

Ilgili Haberler