SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANI HALUK GÖRGÜN KOSOVA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Haluk Görgün, Kosova’da Başbakan Albin Kurti ile savunma işbirliğini görüştü.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün Kosova’da Ziyarette Bulundu
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Kosova’yı ziyaret ederek önemli temaslarda bulundu.

Başbakan Kurti ile Görüşme
Görgün, Kosova Başbakanı Albin Kurti ile başkent Priştine’deki Başbakanlık ofisinde bir araya geldi. Görüşmede, Kosova Güvenlik Gücü’nün (FSK) kapasitesinin artırılması konusunda sağlanan işbirliği memnuniyetle karşılandı.

Türkiye’nin Savunma Alanındaki Desteği
Başbakan Kurti, Türkiye ile olan askeri işbirliğine vurgu yaparak, ülkesinin ana ortaklarından biri olan Türkiye’den askeri teçhizat alımına devam edeceklerini belirtti.

Yatırım Fırsatları ve İşbirliği
Görgün, Kosova Savunma Bakanı Ejup Maqedonci ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Maqedonci, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, görüşmede savunma sanayisine yönelik yatırım fırsatlarının değerlendirildiğini ifade etti. “Türkiye Cumhuriyeti, FSK’nın kapasitesinin artırılması konusunda olağanüstü katkılarda bulunmuştur. Bu katkı için minnettarız” dedi.

FSK’nın Dönüşüm Süreci
2009 yılında kriz yönetim operasyonları ve doğal afetlere müdahale amacıyla kurulan FSK, 2018’de yasal değişikliklerle silahlı kuvvetlere dönüştürülmesine yönelik bir süreç başlatıldı. Bu sürecin 10 yıl sürmesi bekleniyor.

Türk Askerinin Katkıları
Kosova’da 1999 yılından bu yana KFOR bünyesinde görev yapan Türk askeri, FSK’nın silahlı kuvvetlere dönüşüm sürecine önemli katkılar sağlıyor. Ayrıca, FSK’nın askeri envanterinde birçok Türk ürünü yer alıyor.

 

Ilgili Haberler