ALMAN SAĞCILAR, ALMANYA’DAKİ MÜSLÜMANLARIN YOK EDİLMESİ İÇİN “SREBRENİCA 2.0” ÇAĞRISINDA BULUNDU

Turingiya ve Saksonya’daki eyalet seçimlerinden birkaç gün önce, RTL EXTRA programının gazetecileri gizli bir soruşturma ile AfD ile aşırı sağcı Kimlikçi Hareket arasındaki bağlantıları ortaya çıkardı.

Sahne arkasında AfD’nin, siyasi hedeflerini ilerletmek amacıyla aşırılıkçı gruplarla işbirliği yaptığı belirtiliyor.

Resmi olarak, sağcı popülistler bu tür ağlardan uzak durduklarını iddia ediyor. Ancak araştırma, AfD’nin üst düzey politikacılarının Kimlikçi Hareket’e dahil olduğunu da gösteriyor.

Araştırmacı gazeteciler, Kimlikçi Hareket’in kapalı çevrelerini dört ay boyunca inceledi. Viyana’da “aktivist hafta sonu” sırasında, grubun şiddet kullanma eğilimini göstermek amacıyla, doğaçlama bir boks ringinde yapılan vahşi dövüşleri belgelediler.

Kimlikçi Hareket’in lideri Martin Sellner, dövüşlerden önce katılımcıları motive etti ve bu dövüşlerin sadece ringde değil, ertesi gün Viyana’daki “geri göç” gösterisinde sokakta da yapılması gerektiğini söyledi.

“Remigrasyon” gösterilerinde, gazeteciler birkaç AfD üyesiyle karşılaştı. Bu partinin bir üyesi, açıkça yabancı düşmanı ve antisemitist düşünceler taşıyor ve hatta Holokost’u küçümsüyordu.

AfD üyesş”Altı milyon Yahudi öldürülmedi. En fazla 175.000 Yahudi gazla öldürüldü. Holokost farklı bir şekilde gerçekleşti. Ama şunu da söylemeliyim ki, bunun olmasından memnunum,” dedi .

Buna ek olarak, RTL gazetecileriyle yaptığı konuşmada, Almanya’da “Srebrenica 2.0” yani Müslümanların toplu olarak öldürülmesi çağrısında bulundu.

RTL’nin araştırmasıyla yüzleşen AfD yetkilileri, söz konusu kişinin aynı hafta partiden ayrıldığını belirtti. /Balkan Postası

Ilgili Haberler