BOSNA HERSEK’TE YOĞUN YAĞIŞ VE DOLU ETKİLİ OLDU

Bosna-Hersek genelinde yağmur yağıyor, bazı yerlerde fırtına bile var ve önümüzdeki günlerde de hava dengesiz olacak. Oldukça sıcak ve yüksek sıcaklıklarla geçen Cumartesi, Bosna-Hersek genelinde yağmurun başlamasıyla hava koşullarında bir değişiklik getirdi. Bosna Hersek’in bazı bölgelerinde olumsuz hava koşulları da yaşandı.

Meteorologlar daha önce, Bosna’nın kuzey, kuzeydoğu, orta ve doğu bölgelerinde yerel olarak dolu ve kuvvetli rüzgar eşliğinde gök gürültülü fırtınaların olabileceğini öngörmüştü.

Bugün öğleden sonra Konjic’te başlayan yağmur, Perşembe gecesinden beri bu şehirde aktif olan yangınların söndürülmesini büyük ölçüde kolaylaştırdı.

Güçlü yağmur ve dolu daha erken saatlerde Han Pijesak ve çevresini etkiledi, Nemila ve çevresinde de yağmur görüldü.

Kotor Varoş ve çevresinde başlayan yağmur, dolu ile birlikte geldi. Öğleden sonra Bosna-Hersek’in başkenti üzerinde toplanan bulutlar, daha hafif şiddette yağmur getirdi.

Meteorologlar, önümüzdeki saatlerde yerel olumsuz hava koşullarının ortaya çıkma ihtimalinin olacağını belirtiyorlar. Bu sırada, vatandaşlar birçok şehirde aşırı nemli havanın hakim olduğunu ve bunun olumsuz bir biyometeorolojik tahmin yarattığını bildiriyorlar./Balkan Postası

 

Ilgili Haberler