KURTİ: İBAR KÖPRÜSÜ’NÜN AÇILMASI KİMSEYE KARŞI DEĞİL

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Mitrovica’daki İbar Köprüsü’nün açılmasının kimseye karşı olmadığını, hele hele Kosova’nın müttefiklerine karşı hiç olmadığını yineledi.

Hükümet toplantısında Kurti, Kosova’nın normal bir devlet olduğunu ve bu nedenle açık köprülere sahip olması gerektiğini söyledi. “Dün gece KFOR komutanı ile İbar üzerindeki Köprünün açılması konusunda da konuştuk, bunu doğru, gerekli ve herkes için faydalı bir şey olarak görüyoruz. Köprünün sürdürülebilirliğine ilişkin ön değerlendirme raporlarını memnuniyetle karşıladık, ilgili sonuçları dün hemen KFOR komutanı ve ekibiyle istişare ve sürekli koordinasyon ruhu içinde paylaştık.”

Kurti “Hükümet ve ben, bir yanda hareket özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü, diğer yanda ise barış ve güvenliğin ülke, toplum, devlet, vatandaşlar ve topluluklar için hem mümkün hem de gerekli olduğuna inanıyoruz. Ortaklarımızla tartışmaları ve koordinasyonu sürdüreceğiz. Köprünün açılması kimseye karşı değil, hele hele ortaklarımıza karşı hiç değil. Kosova normal bir devlettir ve köprüleri normal olmalı, yani açık olmalı,” dedi./Balkan Postası

Ilgili Haberler