ARNAVUTLUK SAVUNMA SANAYİSİNİN KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Arnavutluk’taki hükümet, askeri sanayinin kurulmasına yeşil ışık yaktı. Silah üretimi, ticareti ve geliştirilmesi artık Arnavutluk’un da ayrıcalığı olabilir. Hükümetin resmi internet sitesinde yayımlanan yasayla, bu sektöre yatırım yapacak şirketler bir dizi vergiden muaf tutulacak. Euronews Albania’nın bildirdiğine göre, faaliyetlerin başladığı ilk 10 yıl için kurumlar vergisi oranı %0 olacak.

“Diğer vergi kolaylıkları, askeri teçhizat üretimi için doğrudan hizmet eden mallar için gümrük vergilerinden muafiyeti, ayrıca askeri teçhizat tedariki veya satışları için %10 oranında azaltılmış katma değer vergisini içermektedir.”

“Vergi kolaylıklarının yanı sıra, yasa lisanslama ve faaliyetlerin kaydedilmesi gibi hızlandırılmış prosedürler gibi idari kolaylıkları da öngörüyor. Bu şirketler, yol, su şebekesi, kanalizasyon, elektrik ve telekomünikasyon gibi yardımcı altyapının inşası ve bakımı için destek alacaklar; bu altyapılar, şirketin faaliyetlerinin işleyişi için hayati önem taşımaktadır. Ayrıca, savunma teknolojileri alanında araştırma ve geliştirme için fonlara ve destek programlarına erişim sağlanacaktır.”

“Savunma Sanayisi Ajansı, silah üretimi yapan şirketlerde ihlal tespit edilmesi durumunda idari önlemleri almakla sorumlu yetkili otoritedir. Savunma Sanayisi Ajansı’ndan onay almadan askeri teçhizatın test edilmesi veya uzmanlaşmış faaliyetlerde bulunan tüm şirketler için 5 milyon ile 50 milyon lek arasında değişen para cezaları öngörülmektedir.”/Balkan Postası

Ilgili Haberler