KOSOVA VE ARNAVUTLUK’UN ÖZEL ASKERİ BİRLİKLERİ, TEPKİ VERME VE ETKİLEŞİM YETENEKLERİNİ TEST ETTİ

Kosova ve Arnavutluk’un özel askeri birlikleri, Kosova Güvenlik Kuvvetleri (FSK) ile Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri’nin Özel Kuvvetleri ve Kosova Polisi Hızlı Müdahale Birimi ile birlikte düzenledikleri ortak tatbikatta, özel operasyonlar sırasında tepki verme ve etkileşim yeteneklerini test ettiler.

Kosova Savunma Bakanı Ejup Maqedonci’ye göre, bu operasyon ABD’nin Avrupa Özel Operasyonlar Komutanlığı’nın gözetiminde gerçekleştirildi.

Maqedonci “‘ValorShield24’ tatbikatı sırasında, birliklerimiz çeşitli senaryoları simüle ettiler, bunlar arasında taktik keşif operasyonları, psikolojik operasyonlar, istihbarat verilerinin analizi, operasyonların geliştirilme aşamalarında insansız hava araçlarının kullanımı ve saldırı gruplarının eylemlerinin önlenmesi yer aldı,” diye yazdı.

Kosova ve Arnavutluk Savunma Bakanları, iki ülke arasında savunma alanındaki yoğun iş birliğini sürekli olarak taahhüt ettiklerini ve bunun her iki ülkenin çıkarlarına olduğu gibi, bölgesel barış, istikrar ve güvenlik için de işlevsel olduğunu değerlendirdiklerini belirttiler./Balkan Postası

Ilgili Haberler