ĐOKOVİÇ OLİMPİYAT ALTIN MADALYASI KAZANDI VE EN BÜYÜK TENİS KUPALARININ KOLEKSİYONUNU TAMAMLADI

Sırp tenisçi Novak Đoković (ATP 2), Paris Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazandıktan sonra bugün harika bir finalde Carlos Alcaraz’ı (ATP 3) yendi.

Final neredeyse üç saat sürdü ve setler 7:6, 7:6 olarak 37 yaşındaki Đoković lehine sonuçlandı. Bu sonuçla Đokoviç, olimpiyat altın madalyası kazanan en yaşlı tenisçi oldu.

Đokoviç, muhteşem kariyerinde 24 Grand Slam turnuvası kazanmış olmasına rağmen eksik olan tek büyük tenis kupasını da kazanmış oldu.

Her iki tenisçi de maça iyi ve sakin bir şekilde başladı ve hataları minimuma indirdiler. Beşinci ve altıncı oyunlar heyecanlı geçti çünkü her iki tenisçi de üçer break puanına sahipti. Ancak, hiçbir oyuncu break yapamadı, tıpkı Alcaraz’ın dokuzuncu oyunda beş break puanı kullanamaması gibi.

6:5 skorunda Novak bir set puanı elde etti, ancak İspanyol oyuncu bunu kurtardı ve tie-break oynandı. Tie-break’te, tüm zamanların en iyi tenisçisi olan Novak, iki mini break ile tam bir hakimiyet gösterdi ve ilk seti kazandı.

İlk sette her iki tenisçi de birçok break fırsatına sahipken, ikinci sette her ikisi de mükemmel servis attı ve neredeyse hiç hata yapmadı.

Sadece Alcaraz’ın bir break fırsatı oldu ancak bunu değerlendiremedi ve beklenildiği gibi tie-break oynandı. Tie-break’te yeniden Novak sakinlik ve soğukkanlılık gösterdi, böylece ikinci seti ve maçı kazanarak olimpiyat altın madalyasını elde etti./Balkan Postası

Ilgili Haberler