FRANSA’DAN GEÇİCİ PLAKAYLA SILA YOLUNA ÇIKACAKLAR DİKKAR: SIRBİSTAN 189 EURO TALEP EDİYOR

Fransa’da yaz tatilinin başlamasıyla birlikte binlerce gurbetçi sıla yoluna çıktı. Fransa’dan geçici plakayla sıla yoluna çıkan sürücülerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar var.

Fransa’da geçici araç plakası olarak bilinen “WW” plakalı araçla Avrupa Birliği ülkelerinden sorunsuzca geçiş yapılabilir ve Türkiye’ye giriş yapılabilir. AB üyesi olmayan ülke Sırbistan üzerinde WW plakalı araçla geçiş yapmak mümkün fakat gereken şartlar herkesin kabul edebileceği türden değil.

189 Euro ücret talep ediliyor

Sırbistan üzeri WW plakalı araç ile geçiş yapmak isteyen kişilerin ” Sırbistan gümrük kapılarında, yanlarına bir klavuz kişi tayin edilir ve bu kişi WW plakalı aynı araç içerisinde Sırbistan çıkışına kadar yolculara eşlik etme zorunluluğu” var. Bu işlem karşılığında da 189 Euro ücret talep edilmektedir.

WW nedir?

Bir arabanın plakası WW ile başlıyorsa bu geçici bir tescildir. WW kaydı, belgeler veya destekleyici belgelerin eksik olması nedeniyle bir aracın kesin olarak kaydedilmesinin mümkün olmadığı durumlarda Valilik tarafından düzenlenir.

WW’ye ne zaman ihtiyacınız var?

Yeni bir araba satın aldığınızda satıcınızın, aracınızı size teslim etmek için son plakaları zaten kayıtlı olan tüm belgelere sahip olması şart değildir. Aracınızla yasal olarak yola çıkabilmeniz için satıcı, geçici kayıt yaptırır ve size geçici kayıt belgesi görevi gören CPI (Geçici Kayıt Sertifikası) verir. Bu durum, henüz Fransız sistemine kayıtlı olmayan ithal kullanılmış bir araç satın aldığınızda da olur.

Geçerlilik süresi nedir?

Geçici WW kaydı Valilik tarafından kurulduğu tarihten itibaren 4 ay süreyle geçerlidir.

Ilgili Haberler