KOSOVA ULUSLARARASI MAARİF OKULLARI’NDA MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kosova Maarif Okullarımızın Priştine ve Prizren Şubeleri 12. Sınıflar için coşkulu bir mezuniyet programı düzenledi.Türkiye Maarif Vakfına (TMV) bağlı Kosova Uluslararası Maarif Okulları’nda 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Kosova’da Priştine ve Prizren Şubelerinde düzenlenen törenlerde, Kosova Milletvekili Fidan Brina Jilta, T.C. Priştine Büyükelçiliği Priştine Eğitim Müşaviri Veysel Erdel, T.C. Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Sabri Gökhan Karamürsel, TMV Kosova Temsilcisi Mehmet Nedim Aslan, Priştine ve Prizren Okul Müdürlenin yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kosova Maarif Okularının 2024 yılı 4.mezuniyet töreninde Priştine okulundan17 öğrenci, Prizren okulundan 35 öğrenci, toplam 52 öğrenci mezun olmuştur. Mezuniyet töreninde açılış konuşmasında gerçekleştiren TMV Kosova Temsilcisi Mehmet Nedim Aslan ‘Bugün, sadece bir okulun mezunları değil, aynı zamanda geleceğin liderleri, doktorları, mühendisleri, sanatçıları ve daha birçok alanın yetenekli gençleri olarak bir araya geliyoruz. Bu salonda, büyük bir potansiyel ve başarı dolu bir gelecek vadeden gençler var’ diye ifade etti.

Kosova’daki Maarif okulları fiziki altyapısı, eğitim sistemi, seçkin öğretmen kadrosu ve akademik faaliyetleriyle kısa sürede büyük başarılara imza atıyor. Geçen sene Kosova Uluslararası Maarif Okulları Priştine şubesinde okuyan öğrenciler, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Uluslararası Stem Olimpiyatları’nda dünya ikinciliği, 4 altın, 2 gümüş, 1 bronz ve 1 onur madalyası aldmıştı.

Bu sene de, Prizren ve Priştina Maarif Okulları öğrencilerimiz Uluslararası STEM Olimpiyatları’nda matematik ve fen bilimleri kategorisinde çevrimiçi final aşamasını başarıyla geçtiler. Dünya çapında toplam 19 madalya alarak üstün başarı elde eden öğrencilerimiz, bu yıl Hollanda’da düzenlenecek olan büyük finalde Kosova Maarif Okulumuzu temsil edecekler.

Tören, öğrencilerin müzik dinletisi ve diploma töreniyle sona erdi.

 

Ilgili Haberler