MİLLİ SPORCULAR SIRBİSTAN’DA 3 MADALYA KAZANDI

Türk para tekvandocular, Sırbistan’daki Avrupa Şampiyonası’nda 3 gün içinde 3 altın, 9 gümüş, 3 bronz olmak üzere 15 madalya kazandı.

Belgrad’da gerçekleştirilen Avrupa Para Tekvando Şampiyonası’nda Türk sporcular, üstün performanslarıyla dikkat çekti. Üçüncü gün sonunda Gamze Gürdal, kadınlar K44 57 kilo kategorisinde Avrupa şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldu. Aynı kilo kategorisinde yarışan Sümeyye Özcan ise bronz madalya kazanarak kürsüdeki yerini aldı. Erkekler K44 70 kilo kategorisinde ise Fatih Çelik, gümüş madalya elde etti.

ÜÇ GÜNDE KAZANILAN TOPLAM 15 MADALYA

Türkiye’nin para tekvandocuları, şampiyonanın ilk üç gününde toplamda 15 madalya kazanmayı başardı. Bu madalyalar üç altın, dokuz gümüş ve üç bronzdan oluşuyor. Bu başarı, Türkiye’nin para tekvando alanındaki yetkinliğini ve disiplin içindeki sürdürülebilir gelişimini gözler önüne seriyor.

ŞAMPİYONANIN SON GÜNÜNDE BEKLENTİLER YÜKSEK

Şampiyonanın son gününde Türk sporcular, dört tekvando ve beş para tekvandocu ile madalya mücadelesine devam edecek. Belgrad’daki yarışmalar, Türkiye’nin para tekvando alanında uluslararası alanda nasıl bir konuma sahip olduğunu bir kez daha kanıtlama fırsatı sunacak. Türkiye, şimdiye dek gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Ilgili Haberler