TÜRKİYE’NİN KARADAĞ BÜYÜKELÇİLİĞİ, ÜST DÜZEY DEVLET YETKİLİLERİNİN KATILDIĞI İFTAR YEMEĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Türkiye Cumhuriyeti’nin Podgorica Büyükelçiliği, Müslümanların oruç ayı Ramazan münasebetiyle Karadağ’ın siyasi, diplomatik, dini, ekonomik ve kültürel hayatından çok sayıda üst düzey yetkilinin de katıldığı bir iftar düzenledi.

İftara, iftarın ev sahibi, Türkiye’nin Karadağ Büyükelçisi Barış Kalkavan, Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatović, Karadağ Parlamentosu Başkanı Andrija Mandić, Karadağ İslam Cemaati Başkanı katıldı. Rıfat ef. Fejziç, Başbakan Yardımcısı Aleksa Beçiç, hükümet bakanları, milletvekilleri, büyükelçiler ve belediye başkanları katıldı.

İftar yemeğine siyasi parti temsilcilerinin ve imamların yanı sıra kamusal, sosyal ve kültürel hayattan temsilciler de katıldı.

Büyükelçi Kalkavan konuşmasında iftara katılan tüm konuklara teşekkür etti.

“Hepinizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Bugün siz değerli misafirlerimizle bir araya geldik ve bu Karadağ’ın bir arada yaşama ülkesi olduğunun göstergesidir” dedi.

Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatović, bu akşam iftar yemeğine katılmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

“İslam inancı ve geleneği, Karadağ’da çok kültürlülük ve hoşgörü değerlerinin dayandığı toplumumuzun zengin hazinesinin ayrılmaz bir parçasını temsil etmektedir. Milatović, Ramazan ayı, İslam inancına inananların kişisel fedakarlık yoluyla insanlığa ve manevi barışa tanıklık ettiği bir manevi yenilenme ve merhamet dönemini simgeliyor” dedi.

Karadağ İslam Cemaatinin Reis’i Rifat ef. Fejzić, “bu Ramazan gecesinde bir lokma ekmeği paylaşmaktan” mutluluk duyduğunu söyledi.

“Ramazan bizi iyileştirir. Karadağ’daki Ulcinj’den Pljevlja’ya kadar İslam toplumunun üyeleriyle, bunca yıldır yaptıkları her şeyden ve davranışlarından dolayı büyük gurur duyuyorum. Bazen azınlık duygusu, kişiye gelecek zamanı tahmin etme ve hissetme konusunda daha iyi bir işitme olanağı sağlar. Fejziç, Karadağ’daki Müslümanların hem Doğu’da hem de Batı’da dostları var” dedi.

İftara, Türkiye’nin Karadağ’da faaliyet gösteren diplomatik, ekonomik ve kültürel temsilcilik başkanları da katıldı.

Ilgili Haberler