SIRBİSTAN’IN KUZEYİNDE KİTLESEL KUŞ ÖLÜMLERİ GERÇEKLEŞTİ

Sırbistan Kuşları Koruma ve Araştırma Derneği (DZPPS) üyeleri, Kikinda yakınlarındaki Nakovo köyü yakınlarındaki ekilebilir arazide 800’den fazla ölü kuş buldu. Bunların arasında lovostaj tarafından korunan bir tür olan en az 434 gačac ve yasalarla korunan bir tür olarak korunan 373 küçük karga vardı.

Derneğin açıkladığı gibi, tüm koşullar toplu zehirlenmeye işaret ediyor ve bunun yetkili veteriner enstitüsünde yapılacak laboratuvar analizleriyle doğrulanması gerekiyor. Ornitologlar bunun Avrupa’nın bu bölgesinde şimdiye kadar zehirlenmeden kaynaklanan en büyük kuş ölümü olduğunu söylüyor.

Bunlar, köyün yakınındaki verimli tarlalarda beslenen, çoğunlukla çeşitli böcekleri, larvalarını ve bitki tohumlarını arayan karga familyasından kuşlardır. Son yemekleri olan zehirli yemleri büyük olasılıkla burada buldular.

Kuşlar, Cumartesi günü köyün kuzeyindeki iki yerdeki arı kovanlarını ziyarete giden köy sakini ve arıcı Ranko Samardzija tarafından bulundu. Zaten son evlerin yakınında, önce yol üzerinde, sonra kanal boyunca ve en sonunda ağaçlara ve çalılıklara asılı ölü kuşları fark etti./Balkan Postası

Ilgili Haberler