ARNAVUTLUK -MISIR SU ALTI KABLO HATTI ANLAŞMASI İMZALANDI

Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Altyapı ve Enerji Bakanı Belinda Balluku, bu anlaşmayla Arnavutluk’un kıtalararası bağlantının düğüm noktası haline geldiğini söyledi.
Arnavutluk ile Mısır arasında doğrudan su altı kablo hattının inşası için bugün Tiran’da 4iG şirketiyle mutabakat zaptı imzalandı.

Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Altyapı ve Enerji Bakanı Belinda Balluku, bugün bunun Arnavutluk’u kıtalararası bir bağlantı noktasına dönüştüren ve Arnavutluk’u başka bir dijitalleşme sıralamasına yerleştiren başka bir stratejik ve yenilikçi proje olduğunu açıkladı.

Balluku “İki ülkeyi birbirine bağlayan ilk sistem olarak, Akdeniz’de planlanan su altı hatları güzergahı benzersiz olacak ve Mısır’ı Fransa ve İtalya’ya bağlayan geleneksel olarak Akdeniz’i birbirine bağlayan dijital rotaların çeşitliliğine katkıda bulunacak ve böylece Üçüncü bir olasılık” dedi.

Ona göre bu sistem, Asya, Orta Doğu ve Avrupa arasındaki büyük ve gelişen veri trafiği pazarında önemli bir paya sahip olacak.

Mısır tarafında, Akdeniz’in bağlantı bölümünü birleştiren 10 Mısır ötesi kara yoluna eklenen Kızıldeniz ve Asya ve Afrika üzerinden birçok güneydoğu denizaltı kablosuna erişim sağlanacağını söyledi.

Balluku “Dijitalleşmeyle uğraşan herkesin çok iyi bildiği gibi Mısır, tüm dijital otoyolların uluslararası kavşağı rolünü oynuyor. Sistemin Arnavutluk için Frankfurt’a en kısa güzergahın yanı sıra Avrupa dijital trafiği için önemli destinasyonlar sunacağını, Doğu Avrupa’yı ve Balkanlar’ın bir bölümünü Viyana gibi ana düğümlere kalıcı olarak bağlayacağını aklımızda tutmalıyız.”, dedi.

Balluk, değeri 100 ile 115 milyon euro arasında değişen yatırımın Arnavutluk Hükümeti tarafından memnuniyetle karşılandığını ve Arnavutluk’ta teknolojinin geliştirilmesi ve dijitalleşme politikalarıyla uyumlu olduğunu ifade etti./Balkan Postası

Ilgili Haberler