BOSNA HERSEK SINIR POLİSİ 32 KAÇAK GÖÇMENİ YAKALADI

Salı günü Brod Sınır Polis Birimi üyeleri, Brod Uluslararası Sınır Kapısı’nda Afro-Asya kökenli 26 kişinin kaçırılmasını engelledi.

Sınır kontrollerinin ikinci hattında, Belarus vatandaşı D.T.’nin kullandığı DAF motorlu araç ve Polonya plakalı Wielton römorkun kontrolünde kaçakçılık tespit edildi.

“BH Ceza Kanunu’nun 189. maddesi kapsamındaki İnsan Kaçakçılığı suçunun işlendiğine dair şüphe gerekçelerinin varlığı nedeniyle, olayla ilgili olarak Bosna Hersek Savcılığı’nda görev yapan savcıya bilgi verildi. Şüpheli, hakkından mahrum bırakıldı. Bosna Hersek Sınır Polisi’nden yapılan duyuruda, “Özgürlük ve kendisine karşı işlenen suçlara ilişkin rapor yetkili savcılığa sunulacak” denildi.

Kargo aracına ve diğer delillere geçici olarak el konulduğu, kaçak göçmenlerin daha ileri işlemler için Yabancılarla İlişkiler Dairesi üyelerine teslim edildiği belirtildi.

“Aynı gün Doljani Sınır Polis Birimi üyeleri, Ljubuški belediyesine bağlı Crveni grm’de Afro-Asya kökenli 6 vatandaşın kaçakçılığını engelledi. Kaçakçılık, Bosna Hersek plakalı VW Touran binek aracının durdurulup sürülmesiyle ortaya çıktı. Duyuruda, BH vatandaşı B.M. tarafından, söz konusu araçların öncüsü olarak, Bosna-Hersek vatandaşı A.M.’nin kullandığı bir Audi aracının da bulunduğu belirtildi.

Yapılan cezai soruşturmanın ardından, işlediği suçtan dolayı sanıklar, BH CC’nin 189. maddesi uyarınca özgürlüklerinden mahrum edildiler ve araca ve delillere geçici olarak el konuldu.

Kendilerine karşı işlenen suçlarla ilgili bir rapor BH Savcılığı’na sunulacak, kaçak göçmenler ise tanık olarak sorgulandıktan sonra ileri işlemler için Yabancılarla İlişkiler Dairesi’ne teslim edilecek./Balkan Postası

Ilgili Haberler