ALMANYA’DA BOŞNAKLARIN CAMİİSİ YAKILMAK İSTENDİ

Almanya’nın Essen kentinde dün gece iki kişi, Boşnakların camii inşaat alanını ateşe vermeye çalıştı.

Alman medyasında yer alan haberlere göre, 19 Ocak Cuma akşamı Essen Karnaper Strasse’de bulunan cami şantiyesindeki alarmın çalmasının ardından polis çağrıldı ve saat 10 sularında iki kişinin cami şantiyesinin avlusuna girdiği ve 22:00 gibi ve yangın çıkartılmaya çalışıldığı belirtildi

Essen polisi iki Alman’ı (18 ve 19 yaşında) tutukladı. Zanlıların inşaat halindeki caminin kapı ve çatı pencerelerindeki inşaat malzemelerini ve plastik filmleri ateşe verdiklerinden şüpheleniliyor aynı şekilde camii inşatı çatısında gamalı haç bulundu.

Devlet Güvenliği derhal soruşturmayı devraldı ve kişilerin dairelerini aradı ancak hiçbir şey bulamadı. Tutuklanan ikilinin, geçtiğimiz dönemde siyasi faaliyette bulunduklarının fark edilmemesi ve cami şantiyesinin yakılması olayıyla ilişkilendirilebilecek suç teşkil eden eylemlerde bulunmamaları dikkate alınarak serbest bırakıldılar.

Cami binası yanmadı ancak yangının çıktığı pencere ve kapılarda hasar oluştu. Essen’deki cemaatin internet sitesinde caminin inşaatının devam ettiği ve bunun için para topladıklarının yanı sıra kundaklama duyurusu da yaptıkları görülüyor.

Essen’deki Bosna cemaati, “Ülkemizde dini özgürlüğe de yapılan bir saldırı olan, toplumumuza yapılan saldırı bizi derinden sarstı” dedi./Balkan Postası

Ilgili Haberler