KUZEY MAKEDONYA’DA DOKTOR YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE HASTANE BÖLÜMLERİ KAPATILIYOR

Makedonya Tabipler Odası Başkanı Kalina Grivçeva Stardelova, doktorların yurtdışında çalışmak üzere ayrılması nedeniyle Kuzey Makedonya’nın tıbbi personel sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu ve bu nedenle hastane bölümlerinin kapatıldığını söyledi.

Stardelova, “Böyle bir vaka, çocuk doktoru bulunmadığı için çocuk koğuşunun yalnızca normal bir klinik olarak çalıştığı Ohri’deki Klinik Hastanesinde görülüyor.” diyen Stardelova, durumun yedi yıl önce böyle olmadığını da sözlerine ekledi.

Bir uzmanın bir bölümü yönetmeye hazır olabilmesi için altı yıllık bir eğitim alması gerektiğine dikkat çekti.

Ohri Hastanesi doktoru Violeta Mickoska, bu sağlık kurumunda romatolog bulunmadığını, göz doktoru, anestezi uzmanı, radyolog ve fizik tedavi uzmanı sıkıntısı yaşandığına dikkat çekiyor.

Mickoska, “Nereye dönsek, personelimiz yetersiz” dedi.

Dermatologların, radyologların, epidemiyologların, iş hekimliği ve sosyal tıp doktorlarının bulunmadığı Struga’daki hastanede de doktor eksikliği kaydedildi.

Makedon medyasında yer alan haberlere göre, Tabip Odası, 232 doktorun 60 yaşın üzerinde olduğunu ve Kuzey Makedonya’nın bu tür personel sıkıntısı yaşayabileceğini belirtiyor./Balkan Postası

Ilgili Haberler