SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI: HERKES SİLAHLANIYOR SIRBİSTAN DA GERİ KALMAYACAK

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Rus Bilim ve Kültür Merkezi’nin 90. açılış yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamalarda, tüm dünyanın silahlanmaya devam ettiğini ve Sırbistan’ın da bu konuda geri kalmayacağını belirtti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Rus Bilim ve Kültür Merkezi’nin 90. açılış yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamalarda, tüm dünyanın silahlanmaya devam ettiğini ve Sırbistan’ın da bu konuda geri kalmayacağını belirtti. Vucic, Fransa’nın yeni başbakanının ülkenin silahlanmasının öncelik olduğu yönündeki açıklamasını değerlendirirken, “Herkes silahlanıyor ve bölgemizde de durum aynı. Bize düşen, bu yarışta geride kalmamak. Size söyleyebileceğim tek şey, geride kalmadık. Çok yakında kesin bir tarihle açıklama yapacağım” dedi.

Vucic, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İsveç gibi ülkelerin silahlanma süreçlerini dikkatle takip ettiklerini ifade ederek, “Dikkatle takip etmek zorunda olmadığımız şey, herkesin tam teçhizatlı olarak silahlanmakta olduğudur. Fransa’nın silahlanması mantıklı değil mi?” şeklinde konuştu. Ayrıca, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron’ın Sırbistan’ı “Rusya’nın protektorası” olarak tanımlamasına tepki gösteren Vucic, “Sırbistan, ne Rusya’nın, ne İngiltere’nin, ne de başka bir ülkenin protektorası değildir. Sırbistan, bağımsız ve egemen bir ülkedir” diye belirtti.

Kendi siyasetimizi izlememiz, birçok kişiyi rahatsız ediyor

Vucic, Rusya ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin çok iyi seviyede olduğunu vurgulayarak, “Kendi siyasetimizi izlememiz, birçok kişiyi rahatsız ediyor gibi görünüyor. Biz Rusya Federasyonu ve diğer konularda kendi bağımsız politikamızı sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Ziyaretin ardından Sırbistan ve Rusya’nın gelecekte daha güçlü ilişkiler kuracağına inandığını belirten Vucic, ziyaretçi defterine bu düşüncesini yazdı.

Ilgili Haberler