İSRAİLLİ YAZAR NETAYAHU’YU BALKAN KASABI MİLOŞEVİÇ’E BENZETTİ

İsrailli yazar Etan Nechin, Gazze’deki savaşa ve iç siyasi krize neden olduğu gerekçesiyle Benjamin Netanyahu’yu Slobodan Miloseviç’e benzetti.

Siyasi açıdan köşeye sıkışan Netanyahu, eski Sırbistan Cumhurbaşkanı Slobodan Miloseviç’in 1990’ların başında Sovyetler Birliği’nin çöküşü sırasında izlediği yolu izleyebilir. Milošević, komünist federasyonun dağıldığı dönemde eski Yugoslavya’nın liderlerinden biriydi.

“Netanyahu Churchill’le karşılaştırılmaktan hoşlanıyor. Ancak İsrailli yazar Etan Nechin, Platform X’te “Fakat Slobodan Miloseviç’in ilk dönemiyle kıyaslamak daha uygun” dedi.

TRT’nin haberine göre Nechin, Netanyahu’nun politikasını Miloseviç’in politikasına benzetiyor çünkü Netanyahu kendi alaycı nedenleriyle aşırı Sırp milliyetçi hareketlerine özgürlük tanıyor.
1990’lı yıllarda siyasi sorunlar yaşayan Miloseviç, Sırplar, Hırvatlar ve Boşnaklar arasında kanlı bir iç savaşın fitillenmesinde kilit rol oynadı. Miloseviç gibi Netanyahu da bugün benzeri görülmemiş bir iç siyasi krizle ve yolsuzluktan güvenlik zaaflarına kadar pek çok suçlamayla karşı karşıya.

İsrailli yazar bu nedenle Miloseviç’in yirminci yüzyılın en acımasız rejimlerinden birini başlattığına inanıyor. Miloşeviç gibi Netanyahu da iki Müslüman ülkeye karşı soykırım yapmakla suçlandı. Miloşeviç ise 2006 yılında soykırımla suçlandı ve Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nin gözaltındayken öldü./Balkan Postası

Ilgili Haberler