ALMAN SİYASETÇİ MÜSLÜMAN FUTBOLCU HAKKINDA FİLİSTİNİ DESTEKLEDİĞİ İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Yeşiller Partisi’nden siyasetçi Volker Beck (62), Bayern’li futbolcu Noussair Mazraoui (25) hakkında “suçu desteklediği” gerekçesiyle Münih polisi ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bunun nedeni ise Mazraoui’nin Filistin’i desteklediği, İsrail’in suçlarını kınadığı ve Filistinlilere yardım çağrısında bulunduğu sosyal medya paylaşımlarıydı.

Faslı futbolcu, Kuran’daki ayetlerden birini (İbrahim Suresi – İbrahim 42) sosyal medya hesabından paylaştı.

Bu eylemin ardından Mazraoui, Almanya’da halkın çoğunlukla İsrail’in yanında olması nedeniyle özür dilemesi istendi, ancak özür dilemedi. Hatta Bayern, resmi internet sitesinde bir açıklama yaparak açıkça Münih ve İsrail’deki Yahudi cemaatinin yanında olduklarını vurguladı.

“7 Ekim katliamının ardından ‘Filistin’deki mazlum kardeşlerimizin zafer kazanmasına yardım edin’ açıklaması ancak Hamas’ın eylemlerinin onaylanması olarak anlaşılabilir. İnsanlığa karşı suçlara destek vermek, kınanacak bir davranıştır. Mazraoui’nin sözlü mazeretlerine rağmen bunun üstesinden gelinemez.” Bild’e konuşan Beck, “Bayern doğru olanı yapmadı ve özür dilemediği için onu cezalandırmalıydı. Yargının kulüp liderlerini sürecin boyutları konusunda bilinçlendirmesini umuyorum.” dedi.

Her şeye rağmen Bayern takımında kalacak olan Mazraoui, Fas milli takımıyla yaptığı maçta yaşadığı sakatlığın ardından geçtiğimiz hafta takıma geri döndü./BALKAN POSTASI

Ilgili Haberler