K.MAKEDONYA ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI JANKULOVSKA HAPİSTEN ÇIKTI

Kuzey Makedonya’nın eski İçişleri Bakanı Gordana Jankulovska, cezasını üç yıl çektikten sonra Çarşamba günü hapishaneden serbest bırakıldı. Eski Başbakan Nikola Gruevski’nin ihtiyaçları için değeri 500.000 avronun üzerinde bir Mercedes otomobilini yasa dışı satın almakla suçlanan suçlamalar sonrasında ilk olarak altı yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak daha sonra ceza 4 yıl hapis cezasına indirildi.

Üsküp Temyiz Mahkemesi eski bakanın kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi; Gelecek yılın Ekim ayına kadar başka bir suç işlemesi halinde cezasını çekmek üzere geri dönecek.

Ancak hakkında kanuna aykırı dinleme ve dinleme cihazlarının imhası ile ilgili bir dava daha bulunmaktadır. Ancak hukuk uzmanlarına göre, yeni Ceza Kanunu’nun görevlerini kötüye kullanan memurlara sağladığı kolaylıktan sonra bu suçlamalardan beraat etmesi muhtemel.

Gordana Jankulovska, Üsküp yakınlarındaki Idrizova Cezaevi’nde cezasını çekerken, cezaevinin kadınlar koğuşundaki kütüphanesinde görev yaparken, “anne bakımından yoksun” beş yaşında bir çocuk annesi olduğu da dikkate alındı. Yetkililere göre, aynı zamanda cezasını çekerken gösterdiği örnek davranış da göz önünde bulunduruldu./BALKAN POSTASI

Ilgili Haberler