SAVUNMA BAKANI, İSRAİL’İN DOKUZ ASKERİ DAHA GAZZE’DE ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, dün Gazze Şeridi’nin kuzey kesimindeki çatışmalarda öldürülen 9 askerin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Salı günü ordu, iki askerin daha öldüğünü kabul ederek Gazze işgalinde öldürülen İsrail askerlerinin toplam sayısını 11’e çıkardı.

İsrail ordusunun açıklamasına göre Givati ​​tugayındaki askerler, içinde bulundukları zırhlı aracın tanksavar güdümlü füzeyle vurulması sonucu hayatını kaybetti. Aynı çatışmada biri ağır olmak üzere dört asker daha yaralandı.

77. Tabur askerleri, tanklarının patlayıcı cihaza çarpması sonucu hayatını kaybetti. Aynı olayda iki asker daha ağır yaralandı.

Dün IDF, Gazze Şeridi’ndeki ayrı çatışmalarda iki Givati ​​askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise yaptığı açıklamada, İsrail Silahlı Kuvvetleri mensubunun ağır ve acı verici bir darbeyle öldürüldüğünü belirterek, ailelere başsağlığı diledi.

Gallant, “Gazze Şeridi’nin derinliklerinde yürütülen zorlu mücadelenin önemli başarılarının bedeli ne yazık ki yüksek. Cesaret, kararlılık ve azim gerektiren uzun ve karmaşık bir harekata hazırız; kazanacağız” dedi./Balkan Postası

Ilgili Haberler