KOSOVA’DAKİ SIRP TERÖRİSTLERİN TUTUKLULUK SÜRELERİ İKİ AY DAHA UZATILDI

Banjska i Zveçani’deki terör saldırısıyla ilgili olarak Kosova makamları tarafından tutuklanan üç kişiye iki ay daha gözaltı süresi verildi. Vladimir Toliç, Blagoje Spasojeviç ve Duşan Maksimoviç Kosova polisine ateş ettikten sonra tutuklandılar.

Priştine Asliye mahkamesi yaptığı açıklamada”Bilgi talebinizle ilgili olarak, Priştine Asliye Mahkemesi’nde sanıklar V.T., B.S. ve D.M.’ye karşı açılan ceza davasında Kosova Cumhuriyeti Özel Savcılığı’nın tutukluluk tedbirinin devamına ilişkin talebinin ardından, – Özel Daire, Kosova Cumhuriyeti Özel Savcılığı’nın talebi hakkında karar verdi. Priştine Asliye Mahkemesi – Özel Daire, Kosova Cumhuriyeti Özel Savcılığının talebini onaylayarak sanıklar V.T., B.S. ve D.M.’nin tutukluluk tedbirinin Her biri için 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verdi.” denildi.

24 Eylül’deki saldırıda polis Afrim Bunjaku’nun öldürüldüğünü, iki polisin de yaralandığını hatırlıyoruz. Kosova polisiyle yaşanan çatışmada Banjska Manastırı’na birkaç saat sığınan üç Sırp saldırgan da öldürüldü. Terör saldırısının sorumluluğunu Lista Serbe’den Milan Radoicic üstlendi./Balkan Postası

Ilgili Haberler