BOSNA BAŞBAKANI: SİLAHLAR BOSNA’DAN DEĞİL, SIRBİSTAN BURADA MAZERET ARAMAMALI

Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Nikşiç, Banjska’da Kosova polisine düzenlenen saldırıda kullanılan silahların Tuzla’dan satın alındığı iddiasını yalanlayarak, bu iddiaların asılsız olduğunu ve hiçbir delille desteklenemeyeceğini söyledi.

“Sırbistan’ın son günlerde demokratik devletlerin büyük baskısına maruz kaldığını anlıyorum ancak bu onların Bosna-Hersek’teki eylemlerine mazeret arayabilecekleri anlamına gelmiyor.   “Sırbistan sınırın bu tarafından silah tedariği, paramiliter oluşumların eğitimi ve Kosova’nın kuzeyindeki silahlı çatışmaya neden olan Sırp vatandaşları ve yerel yetkililerden oluşan grupların sorumluluğunu talep edemez” dedi.

Nikşiç “Sırbistan’ın istihbarat servisleri ve siyasi liderliği maalesef komşu ülkedeki terör saldırısının sorumluluğunun bir kısmını Bosna-Hersek’e devretmek için bir plan hazırladı. Ülkemizdeki siyasi durum göz önüne alındığında, yeterli, hızlı ve gerçeklere dayalı tepkilerin olmayacağını tahmin ediyorlardı muhtemelen. Bizi yine hafife aldılar”, dedi.

Kosova polisi tarafından bulunan silahların “Bosna-Hersek’te üretilmediğini” ve Kosova Polisinin “Sloboda, Krušikut’taki Sırp fabrikalarında üretilen” havan mermileri ve diğer türdeki mühimmatın seri numaralarını kamuoyuna açıkladığını belirtti./Balkan Postası

Ilgili Haberler