KURTİ: TERÖR SALDIRISI KOSOVA’NIN KUZEYİNİ İLHAK ETMEYE YÖNELİK DAHA BÜYÜK BİR PLANIN PARÇASIYDI

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Kosova Polisinin tespitlerine dayanarak, 24 Eylül’de Zveçan Belediyesi Banjska’da yaşanan terör saldırısının kuzey Kosova’nın ilhakı planının bir parçası olduğunu söyledi.

Kurti, sosyal ağlar üzerinden, polis memuru Afrim Bunjaku’nun hayatını kaybettiği bu saldırının 37 farklı noktada koordine edildiğini, kendisine göre silah ve asker tedarikini sağlayacak bir koridorun oluşturulduğunu söyledi.

Başbakan Kurti”Kosova Polisi, el konulan belgelere dayanarak, terör saldırısının, 37 ayrı mevziden koordineli bir saldırı yoluyla Kosova’nın kuzeyini ilhak etmeye yönelik daha büyük bir planın parçası olduğunu doğruladı. Bu, Sırbistan’da bir koridor oluşturulmasını takip edecek ve Silah ve asker tedarikinin sağlanmasını sağlayacaktı” dedi.

Başbakan Kurti, Banjska’daki saldırıların üzerinden bir hafta geçtiği pazar günü de saldırıların Sırbistan devleti tarafından planlandığını vurgulayarak, “Son yedi gün boyunca bu türden şiddet, tehdit ve yüceltmelere tanık olduk” dedi.

Kurti, “Bu süre zarfında müttefiklerimizin demokrasi için kolektif mücadelemize verdikleri desteği derinden takdir ediyoruz” dedi.

Aynı şekilde İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla da geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, 24 Eylül’de Kosova Polisine yönelik saldırıya 90’ın üzerinde kişinin katıldığını, saldırıdan sonraki ilk günlerde sanıldığı gibi 30’un üzerinde kişinin olmadığını vurguladı.

İsveç, polis memuru Afrim Bunjaku’nun hayatını kaybettiği saldırı anının yanı sıra terör örgütünün Jagodina yakınlarındaki askeri eğitim üssünde ve Kopaunik’te yürüttüğü bazı hazırlıkların da aralarında bulunduğu, saldırıyla ilgili  Sırbistan’da polis tarafından el konulan bu gruba ait drone’ların sağladığı yeni görüntüler  yayınladı. .

Svečla ayrıca saldırganların “Sırp devletinden gelen malzemeler” için Banjska’dan Sırbistan’a “uzun bir yer altı kanalı” açmayı planladıklarını da söyledi./Balkan Postası

Ilgili Haberler