ARNAVUTLUK BAŞBAKANI SIRBİSTAN’A YAPTIRIM YAPILMASINI TALEP ETTİ

Hırvatistan’a yaptığı resmi ziyarette Başbakan Edi Rama, Kosova’nın kuzeyinde yaşanan son gerginlikleri ve Kosova Polis memurunun bir grup silahlı Sırp tarafından öldürülmesini değerlendirdi.

AB’yi Sırbistan’a cezai tedbirler ve yaptırımlar uygulamaya çağırdı. Hükümet başkanı, bu tür eylemlerin Avrupa’nın ortasında gerçekleşmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Rama “Olanlarla ilgili ortak bir tutuma ihtiyacımız var, bu sadece sözlerle değil ancak gerçeklerle olur. Birleşik Avrupa, Hırvatistan Başbakanı, Avrupa Harry Potter kalesinin labirentlerinin en derin uzmanlarından biridir. Burada sadece Kosova’nın değil, en azından Sırbistan’ın da alması gereken simetrik asgari tedbirlerden bahsediyoruz. Sırbistan için de önlem alınması gerekiyor. “Dur” denecek programlar ve ilişkiler var ve Avrupa’nın ortasında ve bir bölgede tepeden tırnağa askeri olarak yasadışı üniformalarla silahlanmış bir suç örgütünün bir polisin canına kıyması ve en büyük şerefi yaşaması hiçbir şekilde kabul edilemez. Ulusal yas. Bu zirvedir ve kabul edilemez” diye vurguladı.

Başbakan Rama, diğer konuların yanı sıra, Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkileri normalleştirmenin ana yolunun diyalog süreci olduğunu vurguladı./Balkan Postası

Ilgili Haberler