KOSOVA’DA TERÖR SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLEN ÜÇ SIRBIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

İki gün önce Kosova Devlet Polisine yönelik düzenlenen ve bir polis memurunun da öldürüldüğü saldırıya katılan ve öldürülen 4 teröristten 3’ünün kimlikleri doğrulandı.

Kosova medyasına göre bu, üçü de Zveçan’dan olan Igor Milenković, Bojan Mijailoviç ve Stefan Nedeljkoviç’ olduğu, dördüncü teröristin kimliği ise şu anda bilinmiyor.

Milenković (50) iki çocuk babası ve Kosovska Mitrovica Klinik ve Hastane Merkezinde ambulans şoförü olarak çalışmıştır. Mijailoviç ve Nedeljkoviç’in (31) ne yaptığına ilişkin bilgiler şu anda bilinmemektedir.

Daha önce, Kosova polisinin eyleminin sona ermesinin ardından teröristlerin işgal ettiği manastırda yapılan aramada, Amerikan kara listesinden tanınmış suçlu Milan Radoiçiç’e ait belgelerin bulunduğu açıklanmıştı.

Bu ülkenin kuzeyinde dün gece Sırpların Kosova polisine yönelik saldırısında bir Kosova polisinin öldürüldüğünü, iki polisin de yaralandığını hatırlatalım.

Saldırı Banjska kasabasında gerçekleşti. Kosova polisi, üyelerinin bir barikat fark ettikten sonra saldırıya uğradığını belirtti. Açılan ateşte 4 saldırgan öldürüldü.

Kosova polisinin durumu kontrol altına almasının ardından  Başbakan Albin Kurti, tutuklananlarla birlikte Kosova kurumlarına saldırı yapmayı planladıkları çok sayıda askeri silahın bulunduğunu açıkladı.

Kurti’nin vurguladığı gibi polis yüzlerce tüfeğin yanı sıra cephaneye de el koydu./Balkan Postası

 

Ilgili Haberler