KOSOVA’NIN KUZEYİNDEKİ TERÖRİSTLERDEN ELE GEÇİRİLEN MÜHİMMATLAR BASINA GÖSTERİLDİ

Kosovalı bir polis memurunu öldüren gruba yönelik düzenlenen terörle mücadele operasyonu sırasında Kosova polisinin el koyduğu ekipmanı gösteren bir video yayınlandı.

Yayınlanan videoda çok sayıda cip ve iki adet dört tekerlekli aracın da aralarında bulunduğu araçlar, kamuflaj üniformaları, otomatik tüfekler, çok sayıda anti-zırh sistemi, para, keskin nişancılar, makineli tüfekler ve büyük miktarda mühimmat içeren havan topları gösteriliyor. Bu teçhizat, Kosova’nın kuzeyinde faaliyet gösteren organize ve ciddi bir terör örgütü olduğunu gösteriyor.
Bakan Xelal Svecla, 1 adet ağır zırhlı araç, 24 adet cip, 2 adet 4×4 4 tekerlekli araç, 8 adet anti-personel mayın, 29 adet solja, havan mermisi, 150 adet dinamit, 6 adet makineli tüfek, 21 adet kurşun geçirmez yelek, 3 adet dron , 15 gece dürbünü, 32 radyo bağlantısı, 115 askeri üniforma, 6 uydu haritası, üç topografik harita, 23 maske, 32 akıllı telefon, 32 sim kart ele geçirildiğini belirtti.

Askeri teçhizatın yanı sıra çok miktarda ilk yardım malzemesi, konserve gıda, kürek ve kazma, motosiklet ve 20’den fazla cep telefonuna el konuldu.

Kosova İçişleri Bakanı Xelal Svecla, kuzeyde ele geçirilen silahların 2021 yılında Sırp ordusunun elinde bulunan silahları içerdiğini söyledi.

İADE ÇAĞRISI
Kosova polisine saldıran altı saldırgan Novi Pazar’da saklanıyor. Svecla, basına teröristlerin planının başarısız olduğunu doğrularken, 3 saldırganın öldürüldüğünü, 6 teröristin ise Novi Pazar’daki bir hastanede tedavi altına alındığını söyledi. Bakan Svecla Sırbistan’dan teröristlerin iadesini istedi./Balkan Postası

Ilgili Haberler