K.MAKEDONYA ÜÇ RUS DİPLOMATI İSTENMEYEN KİŞİ İLAN ETTİ

Makedonya Dışişleri Bakanlığı (MFA) Cumartesi günü üç Rus diplomatın istenmeyen kişiler olarak ilan edildiğini doğruladı. Bakanlık, 12 Eylül’de Rusya Federasyonu’nun Üsküp Büyükelçisini diplomatik notayı teslim etmesi için çağırdığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı’na göre karar, diplomatların Diplomatik İlişkilere İlişkin Viyana Sözleşmesi ile çelişen faaliyetlerine ilişkin yetkili makamlardan gelen bildirimler sonrasında alındı.

Kararın duyurusu Cuma günü öğleden sonra Rusya Büyükelçiliği tarafından eski adıyla ‘Twitter’ olan X platformunda duyuruldu. Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marija Zaharova da sosyal ağlarda, Rus diplomatların Üsküp’teki yetkililer tarafından ‘istenmeyen adam’ ilan edilmesinin, bu kararın nedeni açıklanmadan yapıldığını yazdı. Bunu düşmanca ve sorumsuz bir eylem olarak nitelendirirken, “bunun cevapsız kalmayacağını” vurguladı.

Kuzey Makedonya da geçmişte Rus diplomatları ya Avrupa Birliği’nin kararlarıyla dayanışma amacıyla ya da ülkedeki izin verilmeyen faaliyetlerine ilişkin bildirimlere dayanarak sınır dışı etmişti./Balkan Postası

Ilgili Haberler