DOKTORLAR ŞAŞKINA DÖNDÜ: NADİR GÖRÜLEN BİR RAHATSIZLIK NEDENİYLE KÜÇÜK KIZ KALICI BİR GÜLÜMSEMEYLE DOĞDU

Bebek Ayla Aralık 2021’de dünyaya geldi. Yıl başı için en güzel hediye olarak anne ve babasına geldi. Ancak dünyaya sağlıklı bir bebek olarak gelmesine rağmen ağzı gerektiği gibi gelişmedi.

Avustralya’dan Cristina Vercher ve kocası Blaize Mucha, 2021’in sonunda kızlarını kucağına aldılar. Sezaryen sırasında kızın ağzı normal şekilde oluşmadığı için yüzünde kalıcı bir gülümsemeyle doğdu.

Ayla’ya hamilelik sırasında dudak köşelerinin birleşmemesiyle oluşan nadir bir durum olan iki taraflı makrostomi teşhisi konuldu. Tıp literatüründe bu türden yalnızca 14 vaka rapor edilmiştir.
Bebeğin durumu o kadar sıra dışıydı ki doktorlar daha önce böyle bir şeye tanık olmadıklarını açıkladılar.

Anne Cristina “Nerede hata yaptığımı, Ayla’nın bu hale gelmesine sebep olan bir şey mi yaptığımı merak ettim. Birkaç gün süren testlerden sonra doktorlar sorunun tamamen benim ve eşimin kontrolünde olmadığı ve bizden kaynaklanmadığı konusunda güvence verdi.” dedi.
Cristina bunun sadece estetik bir sorun olduğunu düşünse de, bunun aynı zamanda kavrama ve besleme sorunlarına da yol açtığını fark etti. Yüzün işlevselliği üzerindeki etkisi nedeniyle, makrostomili hastalara genellikle sorunu “düzeltmek” için ameliyat olmaları tavsiye edilir.

Ayla’nın annesi düzenli olarak kızının durumuyla ilgili içerikler yayınlıyor. Binlerce kişi küçük kıza ve onun “kalıcı gülümsemesine” aşık oldu ve bu, anne Cristina’ya bazı olumsuz yorumlara rağmen devam etme cesareti verdi.

Yeterince büyüdüğünde kız ameliyat edecek ve bu onun hayatını birçok yönden kolaylaştıracak.

Daha fazla bilgi edinmek ve farkındalık yaratmak isteyen ebeveynler sosyal ağlarda profiller açtı ve Ayla kısa sürede bir yıldız haline geldi.
İnsanlar kızın özel olduğu konusunda hemfikir ve ebeveynler de bu nadir durum hakkında farkındalık yaratmak için deneyimlerini paylaşmaya devam edeceklerini söylüyor./Balkan Postası

Ilgili Haberler